El Barça i l’Espanyol promouen conjuntament amb el Departament d’Agricultura el consum de fruita a les escoles

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha explicat durant la Taula Sectorial de la Fruita Dolça, celebrada a Lleida, la campanya publicitària que ha endegat per tal de fomentar  el consum de fruita a les escoles, conjuntament amb el FC Barcelona i el RCE Espanyol, i que es pot veure des del 17 de maig en diversos mitjans.unnamed

Aquesta iniciativa, que ha comptat amb la participació de jugadors del primer equip tan del Barça com de l’Espanyol, pretén sensibilitzar i informar de l’impacte positiu que, per a la salut, té el consum de les quantitats de fruites i verdures recomanades, així com proposar el consum de fruita i verdura com a una alternativa excel·lent al consum d’altres aliments amb menys qualitat nutricional.

Aquesta col·laboració ha permès comptar amb Marc Bartra (FC Barcelona) i Gerard Moreno (RCE Espanyol) com a  imatge del pla per al consum de fruita a les escoles. Els dos futbolistes comparteixen el pòster promocional del projecte amb el lema “A l’escola, la fruita no té rival”. Està demostrat que la participació d’esportistes d’elit en aquest tipus de campanyes ajuda a incentivar i consolidar els hàbits de consum saludables. Amb aquest mateix propòsit,  els clubs també han cedit imatges de partits, entrenaments i de les seves instal·lacions per utilitzar-les com a imatge de la campanya de comunicació.untitled

 La campanya va adreçada a dos grups diferenciats: la ciutadania en general, però sobretot els pares i les mares dels nens i nenes entre 3 i 12 anys, per tal que també s’impliquin en la iniciativa i hi donin suport des de casa.

Mesures excepcionals de retirada de fruita

El DARP ha informat de la pròrroga de les mesures excepcionals de retirada de fruita a partir del 1 de juliol fins al 30 de juny del 2017. Aquesta mesura  permetrà tenint un instrument per utilitzar-lo des de el primer moment en cas de es produeixi una situació de crisis de preus en  la campanya d’aquest any.

Així mateix, el departament d’Agricultura s’ha compromès ha estudiar i tramitar la   sol•licitud per part del sector de la creació d’una circumscripció econòmica de la fruita a Catalunya, aquesta mesura permetrà aplicar extensions de norma

que incideixin en la regulació del mercat en moments de crisi de preus .En aquesta mateixa línia,  la conselleria també ha assumit el compromís d’estudiar la possibilitat que Mercolleida esdevingui la llotja que determini els preus de referència de la fruita.

Durant la reunió també s’ha destacat el sector de la fruita dolça de Catalunya, com un del sectors més actius en la cooperació per a la innovació. El 30% dels projectes d’innovació dels grups operatius de la convocatòria 2015 han estat liderats pel sector de la fruita dolça. Així, s’ha aprofitat per recordar al sector que ja s’ha publicat l’ordre d’una segona convocatòria d’aquests ajuts prevista per un import de 3.500.000 euros per a les anualitats 2017, 2018, 2019, dels quals un 57% van a càrrec dels pressupostos del DARP i el 43% restant l’aporta el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Accions contra el foc bacterià

D’altra banda, el departament ha presentat la campanya d’enguany de prospecció del foc bacterià, que es va iniciar  el 26 d’abril, amb la contractació de 17 tècnics per a la prospecció de les  zones fructícoles de Lleida, Girona i Terres de l’Ebre.  També es compta amb la col•laboració de tècnics de les Agrupacions de Defensa Vegetal i es preveu donar el màxim suport als agricultors afectats.

A més, el DARP ha informat que el proper 26 de novembre, és la data límit per a que els agricultors passin la inspecció d’equips d’aplicació de productes fitosanitaris. Per aquest motiu, s’ha realitzat un important pla de comunicació al sector des de l’any 2014 informant de l’obligació que es realitzin aquestes inspeccions així com del programa de planificació d’inspeccions pel territori. Actualment, a Catalunya, aquestes inspeccions les poden realitzar 20 estacions d’inspecció tècnica d’equips d’aplicació de productes fitosanitaris.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: