Del 17 al 19 de juny unes 150 explotacions agràries catalanes donaran la ‘benvinguda’ a gent vinguda d’arreu del territori

Veure com i on es produeixen els aliments que ens arriben a taula, saber com treballen els pagesos, descobrir els productes de temporada, visitar hortes, vinyes, oliveres, granges, ramats, productors de mel o de sidra… Aquest és l’esperit de la primera edició de “Benvinguts a pagès”, un cap de setmana de portes obertes a unes 150 explotacions agràries  d’arreu de Catalunya, amb la complicitat d’uns 200 restaurants i uns 250 allotjaments, que també participen a la campanya i que oferiran el menú “Benvinguts a pagès”, amb producte de proximitat, i ofertes especials d’allotjament de cap de setmana.6d5c7f73-f7f0-4fb4-8993-1fed24a66c32

“Benvinguts a pagès”, que se celebrarà del 17 al 19 de juny, és una aposta decidida pel producte de proximitat, per posar en valor el món rural, pel turisme d’interior i pel potencial de la gastronomia catalana. Una oportunitat per veure on neix allò que mengem. El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha explicat que “Benvinguts a pagès permet conèixer la diversitat turística de la nostra destinació amb un cap de setmana que vol apropar l’activitat agrícola i ramadera de Catalunya a la ciutadania”.

Per la seva banda, la consellera Serret, ha assegurat que “amb aquesta iniciativa pionera i extraordinària volem afavorir el relleu generacional al nostre sector primari, on hi ha molta gent jove amb ganes de tirar endavant un projecte professional i de vida arrelat al sector i al territori”.

Els consellers han estat acompanyats, entre d’altres, pel director gerent de la Fundació Alícia, Toni Massanés, que ha destacat “la necessitat de tornar a connectar la pagesia amb la ciutadania” i ha animat tothom “a gaudir d’un cap de setmana a pagès i conèixer de primera mà com es treballa i com es produeix tot allò que mengem”. Liderat per la Fundació Alícia, amb la col•laboració del Departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Agència Catalana de Turisme, del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i dels patronats de Turisme de les Diputacions, “Benvinguts a pagès” s’emmarca dins els actes de la designació de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016 i de l’Any de la Gastronomia i l’Enoturisme.

Cap de setmana a mida

“Benvinguts a pagès” és una experiència turística diferent que permet que cadascú organitzi el seu cap de setmana a mida en qualsevol punt de la geografia catalana. A través del web benvingutsapages.cat, els visitants poden consultar les explotacions, restaurants i allotjaments que participen en la iniciativa, i triar quines volen visitar, quantes nits volen passar fora, on es volen allotjar i on poden reservar el seu menú especial de producte de proximitat. El web s’actualitza de forma permanent per incloure informació i fitxes de les explotacions i establiments que confirmen la seva participació al “Benvinguts a pagès” i que es preveu que, en total, siguin gairebé 600.

Tot tipus de públic

La iniciativa s’adreça a qualsevol tipus de públic: famílies, foodies (al web les explotacions estan classificades per comarques, però també per productes), grups d’amics, col•lectius diversos… Les explotacions faran visites gratuïtes el dissabte de 10 del matí a 7 de la tarda i el diumenge de 10 del matí a 3 de la tarda. Divendres i diumenge a la tarda diverses explotacions també faran visites gratuïtes per a grups que hagin fet reserva prèvia contactant directament amb la casa.

Les visites duraran aproximadament una mitja hora i no caldrà reservar amb antelació l’horari d’arribada (tot i que es recomana fer-ho si es tracta de grups molt nombrosos). La majoria de cases, després de la visita, oferiran un petit tast amb els productes que es facin a la masia o explotació i, a més, tindran una zona de venda per als visitants que vulguin comprar aquell producte directament en origen, de la mà dels seus productors. Cada explotació participant comptarà amb elements de senyalització per situar en zones estratègiques i per facilitar al màxim l’arribada dels visitants a la casa. I a través del web també es podrà consultar la localització i les coordenades.

Els darrers mesos, des de l’organització s’ha treballat en la preparació i coordinació del Benvinguts i també molt especialment en la formació i el treball conjunt de totes les explotacions i  establiments que hi participen, per aconseguir una oferta de qualitat, preparada i que satisfaci les expectatives dels visitants. En definitiva, “Benvinguts a pagès” és una proposta lúdica i turística a l’entorn del producte i l’àmbit rural. Un projecte del territori i per al territori.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: