Acordada la constitució del grup d’experts encarregats de definir un pla de treball per afrontar la crisi del sector lleter

unnamedDivendres 29 d’abril es va acordar la constitució d’un grup d’experts format per representants del sector lleter, l’Administració i especialistes en la matèria que seran els encarregats de definir un pla de treball, a partir de les propostes del sector, a fi de buscar solucions a la crisi actual de preus que travessa el sector lleter des que van desaparèixer les quotes lleteres i altres plantejaments de futur. Ha estat a la Taula Sectorial de la Llet celebrada al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), la segona d’aquesta legislatura, per fer el seguiment de les mesures acordades a la sessió de fa dos mesos i per fer front conjuntament a les demandes del sector.

La trobada, presidida per la directora general d’Agricultura i Ramaderia, Teresa Masjuan, i pel director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Antoni Diaz, ha permès fer seguiment dels acords presos en la taula anterior i analitzar més de trenta propostes del sector i traslladar-les al grup d’experts que serà l’encarregat d’estudiar-les i fer-ne el seguiment. El Departament d’Agricultura ha instat els productors a estudiar la creació d’organitzacions de productors al territori per millorar la capacitat de negociació.

Sol·licitud d’ajuts

En relació a la sol·licitud d’ajuts per part del sector per fer front a la crisi, el DARP ha exposat el que ofereix el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA) en el marc dels acords de la Unió Europea (UE).

D’altra banda, el DARP s’ha compromès a estudiar la modificació del Decret 40/2014, d’ordenació d’explotacions ramaderes en diferents àmbits  a partir de les demandes dels representants del sector.

La directora d’Agricultura i Ramaderia  ha aprofitat la Taula per explicar que la modificació del Decret de dejeccions ramaderes i el disseny del seu desplegament “és actualment absoluta prioritat dins de l’estratègia de la Direcció General que encapçalo, i ho és també de tot el Departament i del Govern”.

Per la seva part, el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries s’ha compromès a continuar treballant en mesures de promoció del consum de la llet, donar suport a les iniciatives empresarials per poder potenciar la indústria dins del territori, fer el seguiment de les línies de treball proposades pel Ministeri i treballar juntament amb altres autoritats competents de la Generalitat per ajudar al sector.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: