JARC-COAG exigeix una major dotació pressupostària per a la línia de subvencions per renovar la maquinària agrària

JARC-COAG ha presentat importants al·legacions al projecte de Reial Decret del Ministeri d’Agricultura referent a les subvencions per a la renovació de la maquinària agrària. Per a l’organització agrària, la mesura no tindrà repercussió en l’economia dels agricultors i ramaders sense una dotació pressupostària adequada, i per tant, no es compliran els objectius de millorar la seguretat en les activitats agrícoles i millorar l’eficiència energètica.Noves tecnologies en aplicació de purins_Més precisió i eficiencia_nov 2015_1

Robert Jaimejuan, cap de la sectorial de farratges de l’organització, ha indicat que “sense els diners suficients el pla mai serà efectiu, perquè no atendrà el volum de sol·licituds presentades, tenint en compte la forta inversió que suposa aquest tipus de maquinària”.

A més, des de JARC-COAG es demana al Departament d’Agricultura que paral·lelament adquireixi el “compromís financer” de donar suport a aquest tema.

Traves burocràtiques

Per a Jaimejuan, un altre dels problemes que ha generat aquest ajut “són les traves i la complicació burocràtica a la qual ens sotmeten a l’hora de demanar-lo, ja que ens exigeixen un excés de documentació que fa que sigui un procés poc àgil”.

JARC-COAG sol·licita que en la concessió de les subvencions s’apliquin criteris d’eficiència i necessitat i que es prioritzi els agricultors professionals, les explotacions agràries prioritàries, els joves i aquells que es troben en zones productives més desafavorides. Actualment, està previst que s’adjudiquin per ordre de presentació de les sol·licituds.

També demana modificar el projecte normatiu estatal perquè quedaran excloses les escampadores de fems sòlids d’alta capacitat, pròpies dels cultius extensius. Se’ls exigeix un dispositiu d’aplicació localitzada que no incorporen perquè agronòmicament és innecessari per la correcta gestió de la fertilització.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: