La consellera d’Agricultura de la Generalitat, Meritxell Serret, demana que hi hagi transparència en la negociació del TTIP

Transparència en la negociació de l’Acord Transatlàntic per la Comerç i la Inversió (TTIP) i no utilitzar el sector agrícola i agroalimentari com a moneda de canvi. Sota aquestes dues premisses la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ha inaugurat avui la taula rodona “La lletra petita del TTIP. Riscos i oportunitats per al sector agroalimentari”, que s’ha celebrat en el marc de la Fira Alimentaria 2016, i ha comptat amb experts que han posat sobre la taula els aspectes més rellevants pel que fa a les possibles implicacions per a les empreses agroalimentàries catalanes.3b5dc7e7-de66-42bd-899a-ba0a43f468b9

La consellera també ha ressaltat que el TTIP no és una ampliació transatlàntica de la UE, sinó un acord de lliure comerç i que, per tant, hi haurà països que es liberalitzaran i d’altres en què es fixaran quotes amb aranzel zero. Serret ha remarcat que en cap cas s’han de  rebaixar els nivells de seguretat alimentària de la UE i que cal assegurar els distintius de qualitat com ara la Indicació Geogràfica Protegida, la Denominació d’Origen Protegida i la Denominació d’Origen dels vins.

L’Acord Transatlàntic per al Comerç i la Inversió (TTPI) entre la Unió Europea i els Estats Units, més enllà de l’establiment de les bases per al lliure comerç entre les dues regions mundials, té implicacions en el comerç agroalimentari que han de conèixer i debatre les empreses exportadores, principalment, i també aquelles que, tot i que no exporten, puguin veure modificades les condicions de producció o transformació.

Catalunya és un país eminentment orientat a l’exterior, amb un clúster agroalimentari dels més importants a Europa i disseminat per tot el seu territori. “El nostre és un sector clau per al desenvolupament social, econòmic, territorial i mediambiental i per aquest motiu hem de donar suport i informació fefaent sobre tot allò que el pot afectar”, ha afegit la consellera.

El debat ha comptat amb la participació de la consellera de comercialització i comunicació de European Fresh Produce Association (Freshfel), Nelli Hajdu, el director general de l’Associació Empresarial de Fruita de Catalunya (Afrucat), Manel Simon, del diputat al Parlament Europeu, Josep M. Terricabres, de l’agregada agrícola de l’Ambaixada dels Estats Units a Espanya, Rachel Bickford, del cap de comunicació de la Representació de la Comissió Europa a Barcelona, Mark Jeffery, i del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Antoni Diaz.  El debat ha estat moderat per l’expert en política agrària comunitària Tomàs Garcia Azcarate.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: