ASAJA veu amb “inquietud” les negociacions del TTIP per la feblesa i escassa unitat d’Europa enfront dels Estats Units

Els sectors ramaders d’ASAJA a Catalunya han mostrat la seva “inquietud” en les negociacions del Tractat Transatlàntic pel Comerç i la Inversió (TTIP) per la “feblesa i escassa unitat” d’Europa enfront dels Estats Units. Així, han indicat que “mentre els Estats Units fan bandera del seu motor econòmic, que  és l’agricultura i la ramaderia, Europa ha abocat als seus 500 milions de consumidors a que vegin l’entrada de productes OGM, farines de carn o fitosanitaris que estan prohibits a la Unió Europea (UE)”.DSCN7159

ASAJA, que ha assistit a la taula rodona “La lletra petita del TTIP”, realitzada en el marc de la Fira Alimentària a Barcelona, ha recordat que fa un any van entrar a la Comissió Europea un document signat per diferents organitzacions agràries europees en el que es demanava l’exclusió dels sectors ramaders europeus d’aquestes negociacions del TTIP.

Aquesta petició es va fer perquè “en matèria de seguretat alimentària molts productes dels Estats Units no compleixen les estrictes normes comunitàries”.

El moderador de la taula rodona, Tomás García Azcárate “ens ha dit que no podem obligar als Estats Units a complir les nostres normes donat que som nosaltres els que ho volem, ells no. Tampoc podem exigir ser exclosos ja que no està permès excloure de les negociacions sectors importants, com és el cas de la ramaderia”.

La preocupació d’ASAJA és que si amb la Política Agrària Comuna (PAC) “hem perdut a Catalunya 60.000 explotacions, 6.000 de les quals lleteres, que ens quedarà després del TTIP, tenint en compte que a Europa es poden perdre uns 400.000 llocs de treball solament en el sector ramader”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: