JARC-COAG mostra la seva “decepció i preocupació” per la manca de concreció per part de la conselleria d’Agricultura

Membres del Consell Nacional de JARC-COAG s’han reunit amb l’equip directiu del Departament d’Agricultura, encapçalat per la consellera, Meritxell Serret.Bilateral JARC-COAG amb DARP_14042016_2

L’organització agrària, després de la trobada, manifesta la seva “decepció i preocupació” per la manca de concreció que hi ha, des de fa temps, en temes importants que afecten negativament la rendibilitat de les explotacions professionals agràries catalanes.

El president de l’entitat, Francesc Boronat, afirma que la pagesia catalana està pagant l’excés de canvis en els llocs directius de la Conselleria d’Agricultura. En un any hi han passat tres diferents, amb “colors” polítics diversos, i això comporta retards injustificables en la pressa de decisions importants”.

Els representants de JARC-COAG van demanar respostes concretes a les propostes plantejades per l’organització agrària, perquè consideren que fa temps que el Departament d’Agricultura està encallat en la fase d’anàlisi i reiteració d’evidències mentre va desapareixent el teixit productiu, especialment les pimes.

Les demandes que l’entitat considera més urgents són:

  • Establir línies de finançament avantatjoses pels sectors amb greu crisi de preu i per als productors que han de fer inversions.
  • Gestió eficient dels ajuts prioritzant els pagesos i ramaders professionals. Assegurar el suport econòmic per la incorporació de joves, les inversions productives, les mesures agroambientals, la producció ecològica i les indemnitzacions compensatòries per zones on l’activitat agrària és especialment difícil (ICs).
  • Mecanismes efectius per a què les explotacions no continuïn patint abusos en les relacions comercials. El Codi de Bones Pràctiques Comercials català és paper mullar i no atura el fet que cada vegada més productors hagin de vendre per sota preu de cost.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: