El Comitè de Seguiment de la llengua blava insta a que se segueixi vacunant els ramats de bestiar oví i boví catalans

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha avaluat els resultats de la prova pilot de la campanya de vacunació preventiva contra la llengua blava, després que el Comitè Tècnic de Seguiment hagi informat que no s’han observat efectes adversos greus generalitzats vinculats a la vacunació.ce8497f5-3e65-4226-883a-190831098fad

En el marc d’aquesta campanya de prevenció de la malaltia de la llengua blava,  s’han vacunat 355 explotacions d’oví i 1278 de boví, amb un total de 60.915  i 141.190 caps, respectivament.

Una vegada analitzats els resultats de les actuacions de seguiment oficial dutes a terme des de l’inici de la campanya de vacunació preventiva, el Comitè ha conclòs que cal seguir vacunant els ramats de boví i oví atesa la situació de la malaltia a França, on ja s’han declarat 237 focus.

Des d’ara i fins els terminis establerts per la normativa, els ramaders han de vacunar obligatòriament el bestiar de les explotacions d’oví i boví ubicades a 100 km de la frontera amb França, tal com estableix l’ordre del Ministeri d’Agricultura.

Màxima protecció als ramats

L’objectiu principal d’aquesta mesura és poder donar la màxima protecció als ramats i aplicar política sanitària que eviti l’extensió de la malaltia. En aquesta línia, el Departament ha demanat al Ministeri d’Agricultura que es coordinin les polítiques sanitàries de la Unió Europeu amb l’objectiu d’unificar criteris en l’estratègia a seguir per fer front a la malaltia

Cal recordar que altres comunitats autònomes com Navarra i Aragó també estan aplicant la vacuna preventiva amb l’objectiu comú d’evitar l’entrada de la malaltia.

Agricultura va crear el comitè de seguiment arran la preocupació manifestada pel sector ramader davant la possible aparició d’efectes adversos derivats de l’aplicació de la vacuna enfront de la llengua blava.  Aquest comitè està format per veterinaris del DARP, tècnics del CReSA, ramaders i veterinaris de camp i és l’encarregat d’avaluar les comunicacions de sospites d’efectes adversos rebudes al Servei de prevenció en salut animal, així com proposar les mesures tècniques corresponents en funció de les conclusions obtingudes d’aquesta avaluació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: