El proper 12 de maig tindrà lloc al Museu Blau de Barcelona la tercera jornada Mengem sà?, organitzada per les seccions de ramaderia i protecció vegetal-seguretat alimentària de la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA), l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA) i el Museu Blau, i que se centrarà en un tema tan important en l’alimentació com és la conservació.
Mengem sà? és un espai per al debat sobre la situació actual de l’alimentació a la Unió Europea (UE) i les garanties de seguretat i qualitat que els aliments ofereixen al consumidor.
Si mengem sa
En les dues anteriors edicions (vegetals i carn) va quedar clar, que si, que mengem sa, canviant l’interrogant per una afirmació. En aquesta tercera jornada els organitzadors també esperen aconseguir-ho.
La conferència inaugural a càrrec de Pau Alcover oferirà una visió històrica de la conservació. En la taula rodona es debatrà sobre les noves tecnologies que s’apliquen o s’estan investigant en aquests moments, tant en la indústria com en post-collita (de la granja a la taula). I durant la Jornada hi haurà experts en àmbits de la ciència, del dret i de la salut que ens aportaran molta informació i aclariran dubtes.
El tema de la conservació és molt important tant per garantir la qualitat dels aliments com per evitar ensurts als consumidors.
Amb les noves tecnologies i amb una normativa europea cada vegada més exigent i restrictiva, l’etiquetatge es converteix en un veritable tractat tècnic-científic i la traçabilitat en un fil que convé seguir.
Filed under: Agenda, Banc de notícies, Uncategorized |
Deixa un comentari