El Museu Blau de Barcelona acull el 12 de maig la tercera jornada Mengem sà? que se centrarà en la conservació

El proper 12 de maig tindrà lloc al Museu Blau de Barcelona la tercera jornada Mengem sà?, organitzada per les seccions de ramaderia i protecció vegetal-seguretat alimentària de la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA), l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA) i el Museu Blau, i que se centrarà en un tema tan important en l’alimentació com és la conservació.

Mengem sà? és un espai per al debat sobre la situació actual de l’alimentació a la Unió Europea (UE) i les garanties de seguretat i qualitat que els aliments ofereixen al consumidor.

Si mengem sa

En les dues anteriors edicions (vegetals i carn) va quedar clar, que si, que mengem sa, canviant l’interrogant per una afirmació. En aquesta tercera jornada els organitzadors també esperen aconseguir-ho.

La conferència inaugural a càrrec de Pau Alcover oferirà una visió històrica de la conservació. En la taula rodona es debatrà sobre les noves tecnologies que s’apliquen o s’estan investigant en aquests moments, tant en la indústria com en post-collita (de la granja a la taula). I durant la Jornada hi haurà experts en àmbits de la ciència, del dret i de la salut que ens aportaran molta informació i aclariran dubtes.

El tema de la conservació és molt important tant per garantir la qualitat dels aliments com per evitar ensurts als consumidors.

Amb les noves tecnologies i amb una normativa europea cada vegada més exigent i restrictiva, l’etiquetatge es converteix en un veritable tractat tècnic-científic i la traçabilitat en un fil que convé seguir.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: