UP exigeix la rectificació immediata de la resolució de convocatòria de modernització del 2015 d’Agricultura

Unió de Pagesos (UP) exigeix al departament d’Agricultura una rectificació immediata de la resolució de convocatòria de suport a la modernització de les explotacions agràries del Contracte Global d’Explotació (CGE) del 2015, que el sindicat considera il·legal i que denegarà els ajuts a les explotacions catalogades com a agràries prioritàries (EAP), que no disposen de puntuació addicional en l’esmentada convocatòria. Els representants del Departament van comunicar ahir, en el transcurs de la reunió de la Taula Agrària, presidida per la consellera Meritxell Serret, la resolució d’aquesta convocatòria.

Explotacions que no compleixen ser agràries prioritàries

Unió de Pagesos va recordar a Agricultura que aquesta resolució contravindria l’establert a la Llei 19/1995, de 4 de juliol, de modernització de les explotacions agràries, quan a la preferència de les EAP en la concessió dels ajuts establerts per a la millora de les estructures agràries, precepte que té caràcter de legislació bàsica de l’Estat. La resolució anunciada pel Departament té la intenció de resoldre favorablement ajuts a explotacions que no compleixen amb els requisits d’EAP, mentre es deneguen a les que sí que els compleixen. Aquesta situació afectaria en el conjunt de Catalunya a diversos centenars d’explotacions en la convocatòria del CGE del 2015.

Agricultura també va anunciar que en la propera convocatòria de les diverses línies de suport a la modernització de les explotacions agràries, en el marc del CGE del 2016, preveu de nou insistir en l’establiment d’un sistema de preferències que el sindicat considera il·legal i que no respectarà l’establert a favor de les EAP en l’esmentada Llei 19/1995, fins al punt que es deixaria, a la pràctica, sense opció a la modernització de les explotacions agràries a les EAP situades en les zones més fèrtils de tot Catalunya, a excepció de que la persona titular sigui dona o jove (menor de 41 anys).

Tots els recursos necessaris

Unió de Pagesos ha anunciat que actuarà amb tots els recursos al seu abast per assolir la rectificació immediata de les intencions del departament d’Agricultura de vulnerar la legislació que empara les EAP, començant pel control a l’acció de govern dels grups parlamentaris i, en cas de no assolir-ho, utilitzant els recursos jurídics necessaris per garantir els drets de les EAP.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: