El projecte europeu sobre l’adaptació de les suredes al canvi climàtic inaugura les 33es Jornades Tècniques Silvícoles

El Consorci Forestal de Catalunya (CFC) inaugura aquest proper divendres 8 d’abril a Palafrugell (Baix Empordà) la 33a edició de les Jornades Tècniques Silvícoles Emili Garolera, amb una sessió dedicada al projecte europeu Life+Suber sobre l’adaptació de les suredes al canvi climàtic. Tindrà lloc a partir de les 9h a la sala d’actes de l’Institut Català del Suro i és coordinada per Roser Mundet, enginyera de Forests del CFC; Mario Beltrán, enginyer de Forests i tècnic de l’Àrea de Gestió Forestal Sostenible del CTFC, i per Josep Maria Tusell, enginyer de Forests i responsable tècnic del CFC. Durant la sessió es visitaran tractaments silvícoles implementats en dos rodals de sureda per tal de millorar-ne la seva vitalitat i producció, així com les seves capacitats d’adaptació al canvi climàtic.canpuigfitor01

En el marc d’aquesta primera jornada es farà l’acte inaugural del certamen, que comptarà, entre d’altres, amb la participació de la Directora General de Forests de la Generalitat, Montserrat Barniol; el president del Consorci Forestal, Rosendo Castelló; l’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández; així com amb representants del Centre de la Propietat Forestal i de l’Institut Català del Suro.

L’adaptació del bosc al canvi climàtic

Aquesta serà la primera de les vuit jornades que es realitzaran al llarg de vuit divendres fins al 27 de maig. Les sessions estan basades en l’intercanvi d’experiències innovadores amb un format completament pràctic de visites a camp i tenen l’objectiu de posar l’abast de tothom les millors pràctiques per a l’aprofitament sostenible del bosc. Entre alguns dels temes escollits enguany cal destacar les experiències en boscos de pinassa i suredes per facilitar la seva adaptació al canvi climàtic, les inversions dels propietaris de boscos en plantacions de fusta de qualitat i en la prevenció de danys de fauna, i la posada en comú de la gestió de finques de l’Anoia per a la prevenció d’incendis.

El programa complet és el següent:

  • Jornada 1 – Divendres 8 d’abril

«Life+Suber: Gestió integral de les suredes per a l’adaptació al canvi climàtic». Palafrugell (Baix Empordà).

  • Jornada 2 – Divendres 15 d’abril

«Treballs d’eliminació d’espècies exòtiques: el cas de l’eucaliptus i de l’ailant a les Gavarres». Cassà    de la Selva (Gironès).

  • Jornada 3 – Divendres 22 d’abril

«Infraestructures de prevenció d’incendis e el marc de la planificació conjunta: implementació i manteniment amb pastures». La Pobla de Claramunt (Anoia).

  • Jornada 4 – Divendres 29 d’abril

«La Muntanya d’Alinyà: un exemple de planificació forestal que integra gestió i conservació». Alinyà (Alt Urgell).

  • Jornada 5 – Divendres 6 de maig

«Del manual al rodal: Adaptació als models ORGEST d’un bosc de pinassa amb boix sota diferents objectius de gestió. Control del boix i tractament de restes amb foc». Llobera (Solsonès).

  • Jornada 6 – Divendres 13 de maig

«Les reforestacions amb avet Douglas i la seva gestió com alternativa a les masses de castanyer». Sant Hilari Sacalm (la Selva).

  • Jornada 7 – Divendres 20 de maig

«Gestió multifuncional de les avetoses a la Val d’Aran». Bossòst (Val d’Aran).

  • Jornada 8 – Divendres 27 de maig

«Noves tècniques per minimitzar el manteniment de plantacions forestals durant els primers anys». Solsona (Solsonès).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: