Agricultura garanteix convocatòries anuals dels ajuts a les explotacions agràries prioritzant joves i modernització

Els ajuts associats al Contracte Global d’Explotació, en el marc del Programa de Desenvolupament Rural 2014-2020, tindran convocatòries anuals -continuïtat que s’havia perdut en els darrers anys- i es prioritzaran les línies destinades a la incorporació de joves i a la modernització de les explotacions, segons ha explicat la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, als representants del sector reunits en la Taula Agrària. 2929b4cc-4b3c-4dee-aac6-87290a71ddb0

Pel que fa a la convocatòria d’ajuts del 2015, el Departament preveu resoldre més de 2.000 expedients. 771 sol·licitus corresponen a ajuts a la primera instal·lació de joves, amb un pressupost de més de 22 milions d’euros: 120 corresponen a ajuts destinats a la mitigació del canvi climàtic, amb 2,2 milions d’euros; 31 expedients, a la diversificació agrària, amb 1,3 milions d’euros, i la resta, que poden ser més de 1.000 expedients que encara s’estan tramitant, corresponen a ajuts a la millora de la competitivitat de les explotacions agràries.

Quant a la convocatòria del 2016 (l’ordre es publicarà properament), la consellera ha anunciat que se seguiran prioritzant les línies dedicades a la primera instal·lació de joves agricultors i ramaders i a la modernització de les explotacions agràries. Per als propers anys, els representants del sector i el departament han acordat crear un grup de treball per estudiar la revisió dels criteris de priorització dels ajuts.

Danys de la fauna salvatge

Un altre dels temes que s’ha tractat en la Taula Agrària és la necessitat d’adoptar mesures i articular polítiques per fer front als danys provocats per la fauna salvatge. Sobre aquesta qüestió, la consellera Serret ha parlat del futur Pla Interdepartamental que el Govern prepara per actuar de forma integral davant aquesta situació que tants problemes està provocant al sector, així com de la revisió de l’actual llei de caça, del decret de la comercialització de la carn de caça i de continuar amb la gestió acurada dels permisos de caça.

En la reunió també s’ha parlat sobre la crisi que estan patint diferents de sectors de producció, s’han valorat les actuacions que s’estan duent a terme i les estratègies que cal emprendre per garantir el seu futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: