El sector lleter d’ASAJA “no entén” la reacció de Competència vers la nova normativa sobre els preus lactis

El sector lleter d’ASAJA a Catalunya “no entén” la reacció que ha tingut la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) que veu que hi ha “un excés de transparència” en la nova normativa sobre els preus lactis entre indústria i distribució que ha publicat el Ministeri d’Agricultura (MAGRAMA).

El Reial decret del MAGRAMA assenyala que s’han de fer públics els preus de cessió entre la indústria i la distribució.

ASAJA recorda que tot just fa un any agraïa al president de la CNMC, José María Marín, la seva “bona feina” i la defensa dels productors i consumidors després d’haver multat amb 88 milions d’euros a 15 indústries lleteres i 2 associacions sectorials per haver pogut cometre en el mercat d’aprovisionament de llet crua “una infracció greu i continuada des de al menys el 2000 fins al 2013”.

Contradicció de la CNMC

L’associació agrària indica que “ara Marín i la CNMC es contradiuen”, i per aquest motiu “demanem aquesta transparència que és necessària per defensar un sector que sempre ha estat molt maltractat”.

El sector lleter d’ASAJA manifesta que la Unió Europea (UE) ha tret les quotes lleteres “cantant meravelles, però ha estat al revés ja que no es va al fons del problema. A dia d’avui s’està deixant de recollir llet a Catalunya i a la resta de l’Estat espanyol, i la indústria l’entra de fora”. Per això es pregunta: “Millor preu o la llet de fora la porten aquí per què els sobra?”.

Per últim, ASAJA comenta que “no entenem com a Competència li agrada la transparència del preu del productor a la indústria i, en canvi, de la indústria a la distribució, no. Hi ha alguna cosa que se’ns escapa”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: