Un centenar d’importadors de països tercers contactaran amb les empreses càrnies catalanes en un fórum de negoci

Els dies 18 i 19 de maig el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) acollirà el Meat Business Fòrum, una plataforma de negocis internacional que posarà en contacte una quarantena d’empreses càrnies catalanes i un centenar d’importadors i distribuïdors de països tercers, amb l’objectiu d’obrir el sector a nous mercats.DSCN6938

Per primera vegada totes les organitzacions del sector carni català (Anafric, Associació Catalana de Productors de Vacú de Carn –Asoprovac-Catalunya- , Assocat, Federació Avícola Catalana -FAC-, la Federació Catalana d’Indústries de la Carn -FECIC- i l’Associació Catalana de Productors de Porcí –Porcat-) i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, han treballat conjuntament per crear aquest punt de trobada i generar una plataforma estable de negoci internacional.

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, acompanyada de la consellera delegada de Noel i presidenta del Consorcio del Jamón Serrano, Anna Bosch, com a representant de les organitzacions càrniques, han presentat al Palau de Pedralbes el Meat Business Fòrum.

La consellera ha ressaltat la col·laboració conjunta entre administració i sector per potenciar el seu lideratge com a tractor econòmic i ha afirmat que “el Govern català donarà el màxim suport a un sector clau per al nostre país”.

Segons Serret un dels grans avantatges competitius del sector carni català és que “és capaç de posicionar en altres mercats productes carnis de qualitat gràcies a la innovació i l’optimització de costos, al seu bagatge i al suport de centres de referència internacional en innovació com l’IRTA”.

La consellera també ha destacat els estàndards de qualitat i les garanties de seguretat alimentàries que ofereix el sector carni català i s’ha referit a la importància d’invertir en bioseguretat per assegurar el futur. Serret ha afirmat al respecte que “hem de ser sostenibles per millorar la competitivitat i aportar valor afegit”.

Una plataforma internacional

Meat Business Fòrum comptarà amb la participació d’una cinquantena d’empreses catalanes i un centenar d’importadors de 22 països: Àfrica (Algèria, Angola, Guinea Equatorial, Ghana, Marroc i Sudàfrica), Orient Mitjà (Aràbia Saudita, Iran, Líban, Turquia, Unió d’emirats Àrabs), Àsia (Corea del Sud, Hong Kong, Japó, Tailàndia, Vietnam i Xina), Amèrica (Panamà i Perú) i Europa (Bòsnia i Hercegovina, República de Geòrgia i Ucraïna).

El matí del primer dia se celebrarà un workshop amb inauguració, presentació de la potència de Catalunya en el sector carni i presentació de les característiques de la demanda en els mercats focus de cada regió o espècie.DSCN6921

La tarda del primer dia i tot el segon dia es dedicaran a les trobades B2B (empresa – operador) d’acord amb una agenda preestablerta. Les reunions seran de quinze 15 minuts per tal que cada productor es pugui reunir amb tots els operadors internacionals del tipus de carn o productes carnis que importa. A més, aquelles empreses que ho desitgin podran convidar els operadors a visitar les seves instal·lacions.

Principal activitat industrial a Catalunya

El sector agroalimentari ha esdevingut la principal activitat industrial a Catalunya, amb un volum de negoci del 19,62%. Pel que fa a la indústria càrnia, és el quart sector industrial de Catalunya (21,4% del PIB industrial i el 4% del PIB general), genera una xifra de negoci de 8.000 milions d’euros/any i ocupa 30.000 treballadors repartits en més de 530 establiments. En aquest sentit, representa més del 32% del volum de negoci del sector agroalimentari, el 40% en ocupació i més del 21% en nombre d’empreses.

El 2015 la producció càrnia catalana va augmentar un 4%. El porcí, que representa el 76% del total de producció, va augmentar un 3,8%, i per primera vegada, va superar la xifra de 20 milions d’animals sacrificats.

El sector exterior agroalimentari català és el tercer sector exportador de Catalunya. Representa el 14,27% en valor i el 19,64% en volum del total d’exportacions del nostre país. Durant l’any 2015, s’han exportat més de 6 milions de tones d’aliments i begudes per un valor superior als 9 mil milions d’euros.

Per subsectors, el carni és el més dinàmic, i el que aglutina la major part de les exportacions agroalimentàries catalanes pel que fa al valor i al volum. Així, el 29,35% del valor i el 19,66% del volum de les exportacions agroalimentàries durant el 2015 corresponen al sector carni.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: