Asoprovac Catalunya demana al nou Govern de la Generalitat que recolzi el sector del vaquí de carn català

Asoprovac Catalunya (Associació Catalana de Criadors de Boví de Carn), que aplega el 90% de la producció a casa nostra, assenyala que el sector del vaquí de carn està passant per una difícil situació. Per aquesta raó, espera que el Govern de la Generalitat, presidit per, Carles Puigdemont, li doni el màxim suport i recolzament a l’hora de fer la seva tasca, tant a nivell productiu com comercialitzador i exportador. Així mateix, el sector es posa a disposició del Govern català per a tot el que calgui.primavera 030

Des del punt de vista de la sanitat animal, l’any no ha començat gaire bé davant l’amenaça de la propagació de la llengua blava a França. Aquest fet ha obligat al Ministeri d’Agricultura a ordenar com a mesura preventiva la vacunació enfront del serotip 8 del virus de la llengua blava dels animals a partir de tres mesos d’edat d’oví i boví a diverses Comunitats Autònomes. A Catalunya, són 27 les comarques afectades. L’associació considera que aquesta mesura reforça la sanitat del bestiar, així com les sortides comercials de les produccions als diferents mercats”.

Un altre aspecte que centrarà enguany l’activitat d’Asoprovac Catalunya són les exportacions des del Port de Tarragona, que s’han multiplicat per set des del 2012, any en que van començar (de 7.000 a més de 48.000 caps de bestiar a finals de l’any passat), i que es vol que segueixin creixent, ja que són vitals per al sector boví.

 Campanyes de promoció

El mercat intern segueix estancat, i el sector reclama a l’administració catalana campanyes de promoció per a estimular el seu consum i potenciar els avantatges organolèptiques de la carn de vedella, sobretot quan s’està en edat de créixer.

L’associació també està molt pendent de com es desenvolupen les negociacions del Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversió (TTIP) entre la Comissió Europea i els Estats Units, que depenent de com quedi “pot ser molt negatiu per a la producció de vaquí de carn d’Europa i, conseqüentment, de Catalunya”.

Tots aquests temes, i d’altres, preocupen al sector del boví català, que espera tenir el recolzament del Govern de la Generalitat, en general, i del Departament d’Agricultura, en particular, per a poder tirar endavant, un sector, tant intensiu com extensiu, que a més de produir aliments genera un teixit vertebrador al territori.

Diàleg amb el sector

La consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, va anunciar durant la seva compareixença davant la Comissió d’Agricultura del Parlament la setmana passada que seria molt dialogant amb el sector agrícola i ramader. Des d’Asoprovac Catalunya li agafem la paraula, i esperem poder-li transmetre totes les nostres demandes en l’entrevista que mantindrem amb la consellera i el seu equip de treball, prevista per al 8 de març.

Un dels temes a tractar amb Meritxell Serret serà la Política Agrària Comuna (PAC), per reclamar que des del govern català es vetlli i lluiti perquè el boví de carn no surti perjudicat en la propera revisió de la reforma de la PAC que es farà el 2017.

Així mateix, es reunirán amb els responsables d’Agricultura i Ramaderia dels diferents grups del Parlament per a que coneguin de primera ma la situació actual i les inquietuds del sector del vaquí de carn de Catalunya.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: