JARC-COAG presenta en el transcurs d’una jornada el primer projecte pilot de cultiu d’un híbrid d’alfals a finques de Lleida

JARC-COAG ha celebrat a Lleida una jornada tècnica dedicada al cultiu de cereals i farratges, que ha aplegat 200 productors. Durant l’acte, en el que han intervingut el president de JARC-COAG a Lleida, Joan Carles Massot, i els caps sectorials de cereals i farratges de l’organització, Lluís Viladrich i Robert Jaimejuan, s’ha anunciat que en tres finques de regadiu de Lleida es faran proves pilot amb alfals híbrid.Jornada Cereals i Farratges_Lleida_2

D’altra banda, els productors professionals que han assistit a la jornada han valorat molt positivament totes les ponències realitzades per experts en temàtiques que afecten molt els pagesos de cultius extensius.

A banda d’informar sobre com generar noves alternatives amb nous cultius farratges, s’han tractat els efectes de l’ús de farratges en engreix de vedells, les millores en la rendibilitat en les explotacions agrícoles, l’optimització de l’ús de l’aigua, com combatre les principals plagues i malalties del cereal, com millorar el control de males herbes en panís i alfals, i les noves tendències en fertilització orgànica, aspecte en que JARC-COAG està desenvolupant un innovador i important projecte que beneficarà a pagesos com a ramaders.

Perjudicis als cultius extensius

L’organització agrària també porta temps denunciant que l’aplicació de la nova PAC perjudica els productors de cultius extensius de Catalunya. Els nous requisits establerts enguany (Pagament verd o Greening), que obliga a diversificar cultius (generalment menys productius), no aporta cap millora de la biodiversitat en un territori caracteritzat per explotacions minifundistes, que ja te una diversitat de conreus en la seva globalitat i amb gran implantació de cultius fixadors de Nitrogen, com podria ser l’alfals.

Finalment, JARC continua demanant més esforç al DARP en control de fauna salvatge, ja que els productors evidencien que els conills estan provocant greus danys als cereals d’hivern, el porc senglar arrasa el blat de moro a l’estiu i els tals l’alfals. Els pagesos estan suportant els danys sense cap compensació i ni suport econòmic per lluitar contra aquestes plagues.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: