La propera setmana sortiran cap al mercat indi les primeres pomes lleidatanes després de dos anys d’espera

Desprès de dos anys anunciant l’obertura imminent del mercat indi a la poma espanyola, aquesta s’ha fet efectiva fa tot just quinze dies i per a la setmana vinent ja hi ha previstos els primers enviaments de poma lleidatana.DSCF0026

Tot i que l’Índia, és un gran país productor i consumidor destaca per la seva falta d’infraestructura i la debilitat de la seva cadena de fred, el que el converteix en un país molt importador i que valora molt les marques estrangeres.

Els volums d’importació de poma del mercat indi se situen al voltant dels 200 milions de quilos anuals, essent la Xina, els Estat Units i Xile els seus principals subministradors amb 75, 59 i 47 milions de quilos exportats respectivament.

Els grans productors de poma europeus ja fa anys que també estaven presents en aquest mercat gràcies a acords bilaterals de país tot i que amb uns volums força discrets. Itàlia amb uns 4 milions de quilos, França amb 2, Bèlgica 1 i Polònia amb prop de 0,2 milions de quilos.

Amb l’obertura del mercat indi desapareixen les fronteres per a la poma espanyola en els mercats de l’Índia, Hong Kong i Singapur. Aquests tres mercats, la porta d’entrada al mercat asiàtic, van ser objecte d’estudi l’any 2014 per part del Comitè d’Internacionalització d’Afrucat que va organitzar el passat mes de setembre una missió comercial a Àsia.

Els principals trets característics d’aquests tres mercats, interessants per a les exportacions catalanes,  se centren en la seva nombrosa població, la gran quantitat de classe mitjana amb poder adquisitiu i l’estima que, en general,  tenen cap a la fruita, considerada fins i tot a l’Índia com a obsequi preuat en les principals celebracions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: