Es tracta d’una paròdia

El passat 10 de gener llegíem el titular “Monsanto serà portada fins al Tribunal de l’Haia acusada de crims contra la humanitat”. Segú la nota: “Organitzacions de tot el món donen suport a la querella contra la multinacional”.

Sembla que als problemes econòmics que arrossega Monsanto, de la nota de premsa, que han provocat ja l’anunci de l’acomiadament del 16% de la seva plantilla a nivell mundial, la multinacional es troba ara amb un altre front obert, ja que diverses organitzacions de tot el món han decidit dur-lo davant el ‘Tribunal de l’Haia’. Així, l’Associació de Consumidors Orgànica (OCA), la Federació internacional IFOAM, Navdanya, Regeneration International (RI), i Milions contra Monsanto, al costat de dotzenes d’organitzacions d’alimentació global, de productors i grups socioambientals, van anunciar que portaran a Monsanto, una societat transnacional establerta a Estats Units, a judici per crims contra la Naturalesa (ecocidi) i la Humanitat, al tribunal de l’Haia aquest 2016 per al Dia Global de l’Alimentació, el 16 d’octubre 2016, segons recull Bio Eco actual.

Mal entès

Això sembla, potser ho es, una pantomima, ja que justos dos dies després, la multinacional aclareix la informació, que reconeix que es tracta d’un mal entès. La multinacional Monsanto ha assegurat que “fa més d’un mes, una organització formada per activistes va anunciar, a través d’un comunicat de premsa a Paris, que Monsanto seria ‘jutjada a l’Haia’, acusada de crims contra la humanitat. Aquestes notícies han provocat confusió en els mitjans ja que Monsanto no serà jutjada pel conegut Tribunal Internacional que tenen seu a la ciutat holandesa. Aquest anunci es refereix a un “Tribunal contra Monsanto” creat “ad hoc” per aquesta organització i sense cap competència jurídica al respecte “, segons ha assenyalat a agroinformacion.com el director de Sostenibilitat de Monsanto per a Europa i Orient Mitjà, Carlos Vicente Albert.

El responsable de la multinacional assenyala que “desafortunadament, Monsanto, igual que altres empreses del sector, ha estat escollida amb regularitat per diverses organitzacions que busquen atacar i oposar-se a la intensificació sostenible de l’agricultura. No obstant això, la creació d’aquest fals tribunal i el judici pels suposats crims de Monsanto no té cap base legal i és un intent d’enganyar al públic. Si els seus defensors haguessin tingut un cas real, l’haurien portat a un sistema judicial real “.

Així mateix, aclareix que aquestes acusacions, “a més de ser falses, no reflecteixen la realitat del grup Monsanto, la missió és ajudar els agricultors a millorar la qualitat dels seus aliments i a produir més amb menys recursos”.

La seguretat, una prioritat

prioritatEn aquest sentit, esmenta, per exemple, que a França, on es va emetre el referit comunicat de premsa, “els nostres 600 treballadors ofereixen solucions que són molt apreciades pels més de 200.000 agricultors amb els que col·laborem. La seguretat és una prioritat per a Monsanto , per això, la majoria dels productes que comercialitzem estan regulats i subjectes a nombrosos estudis científics per tal de garantir que són segurs per a ser venuts “.

Finalment, destaca que “per a nosaltres, la transparència és una part vital del nostre enfocament i ens agradaria que el públic ens jutjarà per la realitat de les nostres activitats, no d’acord a una caricatura de la mateixa, de manera que sempre estem disposats a respondre a totes les preguntes sobre les nostres activitats i productes “.

Jesús Domingo, vicepresident 1r d’Agroprés

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: