La Unió Europea ha decidit reobrir l’emmagatzematge privat de carn de porcí i es fixa per anticipat l’import de l’ajut

La Comissió Europea (CE), amb data 14 de desembre, ha aprovat el Reglament d’execució (UE) 2015/2334 de la Comissió pel qual s’obre l’emmagatzematge privat de carn de porcí i es fixa per anticipat l’import de l’ajut.

A partir del 4 de gener de 2016 es podrà presentar les sol·licituds d’ajuts per a l’emmagatzematge privat de diferents categories de productes de porcí. Cada sol·licitud abastarà una quantitat mínima de 10 tones en el cas de productes desossats i de 15 tones per a la resta.

Els productes podran emmagatzemar-se per períodes de 90, 120 o 150 dies, i els ajuts oscil·laran entre els 168 i 364 euros per tona, depenent del període d’emmagatzemat i categoría.

Aquest nou reglament presenta alguns canvis respecte al Reglament d’execució (UE) 2015/360 del passat mes de març:

  • incorpora una nova categoria de producte, la cansalada (només greix), amb o sense cotna
  • incorpora la possibilitat de retirar la carn emmagatzemada anticipadament sempre i quan es destini a exportació i hagi estat emmagatzemada un mínim de 2 mesos. En aquest cas, s’aplicarà una reducció fixa a l’import de l’ajut
  • increment de l’import de l’ajut en un 20% superior.Aquesta mesura, que pretén pal·liar la crisi del sector, no ha comptat amb el suport de tots els estats membres. Així, Suècia va votar en contra i Alemanya i Eslovàquia es van abstenir

Aquesta mesura, que pretén pal·liar la crisi del sector, no ha comptat amb el suport de tots els estats membres. Així, Suècia va votar en contra i Alemanya i Eslovàquia es van abstenir.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: