APPORTT premia a Asoprovac Catalunya per la trajectoria internacional i el caire exportador des del Port de Tarragona

L’Agrupació per a la Promoció del Port de Tarragona (APPORTT) ha lliurat els premis APPORT en la seva 13a edició, que tenen com a finalitat reconèixer la important tasca de persones, entitats i empreses que dediquen els seus esforços dins del sector portuari en l’àmbit del Port de Tarragona.DSCN6454

En la categoria d’empresa més activa en la projecció exterior del Port de Tarragona ha estat guardonada enguany Asoprovac Catalunya (Associació Catalana de Criadors de Boví de Carn), que aplega el 90% de la producció a casa nostra. El jurat li ha atorgat la distinció, per unanimitat, “per la seva destacada trajectòria internacional i per la ferma aposta per fomentar l’activitat comercial del Port de Tarragona”.

El premi l’ha recollit el president de l’entitat, Ricard Gòdia, que ha assenyalat que “és un reconeixement a la tasca realitzada per molta gent per a fer possible l’exportació de boví de carn des del Port de Tarragona, que ha arribat a unes xifres impensables per a tots nosaltres quan es va iniciar aquesta activitat exportadora el 2012”.

De 7.000 a 48.000 caps de bestiar boví

Així, dels 7.000 animals de boví de carn exportats des del Port de Tarragona el 2012 en 9 vaixells, es va passar als 14.000 caps de bestiar i 28 vaixells el 2013, els 15.000 animals en 40 vaixells el 2014, per arribar als 48.000 caps fins a finals del novembre passat en un total de 84 vaixells.

El principal destí dels animals exportats és el Líban i Líbia, i en menor mesura Argèlia i Egipte, havent començat aquest darrer fa uns mesos.

En l’acte de lliurament dels premis també ha estat present Albert Juanola, president d’Asoprovac Nacional, associació que s’ha encarregat de realitzar les gestions oportunes davant el ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA) per a facilitar i fer possibles aquestes exportacions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: