Un total de 12 restaurants d’arreu de Catalunya han estat guardonats en l’edició d’enguany dels premis Cartaví

unnamedEl conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, acompanyat del director general d’Agricultura i Ramaderia, Alfons Vilarrasa, va  presidir el 2 de desembre al Palau Reial del Pedralbes, a Barcelona, una nova edició dels Premis CARTAVÍ. Una vegada valorats, un jurat acreditat ha escollit els guanyadors dels CARTAVÍ2015, tres restaurants per cada província catalana més tres de Barcelona capital. Així, d’un total de 50 finalistes, s’han premiat 12 restaurants.

Els vins catalans, líders a Catalunya

En el decurs de la seva intervenció, el conseller s’ha mostrat molt satisfet amb “la creixent presència dels vins catalans a casa nostra”, i ha recordat que aquest any el començàvem amb “una gran notícia, per primera vegada, els vins catalans són líders de vendes a Catalunya, amb un 33,7% del mercat, i superen el tradicional lideratge dels vins de Rioja, segons l’informe Nilsen de l’INCAVI”.

Així mateix, Ciuraneta ha insistit en que “encara tenim molt camí per recórrer. Molta feina per fer i per fer-la conjuntament. Especialment en el canal de l’hostaleria, per això crec que els CARTAVÍ són de gran importància a l’hora  de reivindicar i defensar la promoció dels nostres vins”.

Creixement al mateix territori

El conseller també ha assenyalat que “el mercat on el nostre vi té més possibilitats de creixement és el mateix territori”. Per afegir que “Ben a prop de casa es fan uns vins singulars, excepcionals, que conquereixen els mercats internacionals i els rànquings més prestigiosos del món”.

L’edició dels CARTAVÍ d’aquest any era una mica diferent respecte de les anteriors. La convocatòria dels premis s’ha dividit en dues fases: semifinals i una gran final. Les semifinals s’han realitzat a les quatre províncies catalanes: Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. I han estat els jurats territorials els que han triat els restaurants finalistes.

CARTAVÍ 2015 ha comptat amb la col·laboració de l’INCAVI, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), de l’Associació Catalana de Sumillers, FIVIN, i de les onze DO catalanes.

Restaurants guanyadors per províncies i categories:

Província de Tarragona:

  • Categoria A: Restaurant LES MOLES, d’Ulldecona
  • Categoria B: Restaurant L’HOSTAL SPORT, de Falset
  • Categoria C: Deserta

Província de Lleida:

  • Categoria  A: Restaurant LA BOSCANA, de Bellvís
  • Categoria B: Restaurant L’ESTEL DE LA MERCÈ, de Lleida
  • Categoria C: Deserta

Província de Girona:

  • Categoria  A: Restaurant VICUS, de PALS
  • Categoria B: Restaurant ANTAVIANA, de Figueres
  • Categoria C: Restaurant CAFÈ EUROPA, d’OLOT

Província de Barcelona:

  • Categoria  A: Restaurant CA L’IGNASI, de Cantonigròs
  • Categoria B: Restaurant L’ERA, d’Arenys de Munt
  • Categoria C: Restaurant LA GURMETERIA, de Terrassa

Ciutat de Barcelona:

  • Categoria A: Restaurant La Taverna del Clínic
  • Categoria B: Restaurant La Llavor dels Orígens
  • Categoria C: Deserta

Cal esmentar que a la categoria A participen restaurants amb un preu mitjà del menú de més de 35 euros; a la B amb un preu mitjà del menú de 15 a 35 euros, i a la categoría C amb un preu mitjà del menú de fins a 15 euros.

El premi especial  del jurat de CARTAVÍ 2015 ha recaigut en les 11 DO del vi catalanes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: