El Departament d’Agricultura i ajuntaments del Pirineu realitzen la segona subhasta de la fusta de Catalunya

Responsables del Departament d’Agricultura, representants del sector forestal, organitzacions de propietaris forestals privats, ajuntaments i empreses de transformació de fusta es van reunir el 3 de desembre a Llavorsí (Pallars Sobirà) per portar a terme una important subhasta de fusta. Aquesta és la segona vegada que es realitza una concentració de l’oferta fustera dels boscos públics  d’aquestes dimensions a Catalunya i pretén dinamitzar la gestió del medi natural. La primera va ser el 31 de juliol al Pont de Suert (Alta Ribagorça). d87972cc-c8d5-4d74-94ea-a62298bb623b

La venda dels lots de fusta s’ha realitzat ràpidament i amb interès per part de les empreses i s’ha demostrat que el canvi impulsat pel Departament  d’Agricultura amb el sistema de concentració de l’oferta ha tingut un èxit clar.

Els treballs que es realitzaran per executar les subhastes venudes suposaran la millora de més de 200 ha de boscos del Pirineu i Prepirineu: regeneració de zones envellides, reducció de competència en zones molt espesses, reducció de càrregues de combustible, millora de diversitat i de condicions per a ús públic, així com afavoriment de la producció de bolets. A més de generar una activitat socioeconòmica molt necessària per a aquest territorio.

El producte obtingut, a més, servirà de matèria primera perquè empreses forestals catalanes de primera i segona transformació puguin realitzar el seu treball. Parlem de 30 llocs de treball directes i 300 d’indirectes. La subhasta de la fusta ha permès recaptar 120.000 euros, quantitat económica molt important per als pobles del Pirineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: