Gamba i Peix de Palamós, Albesa Ramadera i Salvador Vergés guanyen en les tres categories dels premis PITA 2015

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, va presidir el dimarts 1 de desembre al Palau de Pedralbes de Barcelona l’acte de lliurament del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA), corresponent a l’any 2015. En aquesta edició s’han presentat un total de 24 candidatures, i ha tingut com a guanyadors en les tres categories (agroindustria, empresa agrària i jove emprenedor innovador) a Gamba i Peix de Palamós, Albesa Ramadera i Salvador Vergés.

En el decurs de l’acte, el conseller ha felicitat tots els participants pel seu gran esforç i ha afirmat que els projectes guanyadors “neixen de la visió, de la passió, de la voluntat de superar obstacles de persones i empresaris que creuen en el que fan, i que volen anar més enllà”.76d7018e-2779-4247-850c-f029a0f66f73

Amb aquest premi anual, el Departament vol distingir i premiar les empreses agràries o les seves entitats associatives i les agroindústries que hagin introduït en el seu procés productiu elements tecnològics innovadors i que hagin obtingut, com a conseqüència d’aquesta introducció, resultats beneficiosos pel que fa a l’economia, l’ergonomia, la qualitat, la seguretat o la sostenibilitat de les produccions.

PREMIATS 2015

Modalitat agroindústria

Guanyador

Gamba i Peix de Palamós SL – Palamós (Baix Empordà – Girona)

Per la implantació en el mateix vaixell d’un obrador on es procedeix a l’envasament, etiquetatge i conservació de la gamba roja acabada de pescar, un producte preparat per arribar al consumidor final.

Finalista

La Gironina – Salt (Gironès – Girona)

Per a l’anàlisi de paràmetres específics en productes naturals.

Modalitat empresa agrària

Guanyador

Albesa Ramadera, SL – la Portella (Segrià – Lleida)

Per la implantació d’un escenari de producció porcina basat en el benestar animal d’acord amb la definició d’uns estàndards en nutrició, maneig, sanitat, i implantant noves tecnologies que facilitin la presa de decisions.

Finalista

Quiònia Pujol Sabaté – Almacelles (Segrià – Lleida)

Per la implantació de sistemes de producció de matèries primeres per a la producció de cervesa artesana prèvia selecció de les varietats de llúpols i ordi a cultivar en producció agrària ecològica.

Modalitat Jove Emprenedor Innovador

Guanyador

Salvador Vergés, de Bas Alimentària, SL – la Vall d’en Bas (Garrotxa – Girona)

Per la implantació en una explotació de vaquí de carn de diverses innovacions, com fer-la visitable, introduir la raça de carn bovina agnus o establir aliances amb empreses càrnies, orientades a aconseguir una hamburguesa amb una vida útil capaç d’estar en les principals cadenes de distribució.

Finalista

Marta Borràs Fernández, de Gestió Agroecològica Porcina, SCP – Solsona (Solsonès – Catalunya Central)

Per la implementació d’una explotació de carn de porcí ecològica i de qualitat, basada en la selecció de raça, les instal·lacions, el maneig i la qualitat de vida dels porcs.

Els primers premis estan dotats amb la quantitat de 6.000 euros cadascun, i els finalistes, amb 2.000 euros cada un.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: