La victoria de Marcelo Macri a les eleccions presidencials pot arribar a condicionar el mercat dels cereals a l’Argentina

El resultat de les eleccions presidencials de diumenge passat a l’Argentina va tenir una gran importància en el sector cerealista, no només de cara al mercat argentí sinó també a l’internacional, a causa de l’important paper que en aquest juga el gra d’aquest país.

Durant els 12 anys que ha durat la presidència dels Kirchner, s’ha mantingut una política molt proteccionista, establint retencions a l’exportació de cereals, és a dir, l’aplicació d’un impost a l’exportació per desencativar-la i evitar la inflació dels preus domèstics .

Amb l’elecció del nou president, Marcelo Macri, s’espera que aquesta situació canviï i que les taxes a l’exportació de cereals baixin o s’eliminin, de manera que l’exportació resultaria atractiva i el gra emmagatzemat a l’Argentina podria començar a sortir de les sitges cap al mercat mundial. A nivell de preus, la tendència aniria a l’alça en el mercat argentí, mentre que en el mercat mundial, la major oferta generaria pressió a la baixa.

No obstant això, cal tenir en compte que fins al proper 10 de desembre, Marco Macri no pren possessió. Després hauria de legislar sobre aquest tema, de manera que, com a molt aviat, al gener és quan podria començar a sortir gra.

Jesús Domingo

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: