L’osonenca Granja Sant Martí ha tornat a guanyar el Porc d’Or amb Diamant i el premi a la Màxima Productivitat

La Granja Sant Martí ha estat novament la gran triomfadora dels prestigiosos Premis Porc d’Or, aconseguint, per segon any consecutiu, el Porc d’Or amb Diamant, màxim guardó de la cita, i que ha lliurat el conseller d’Agricultura, Jordi Ciuraneta, i el premi a la Màxima Productivitat. La granja, de l’empresa Pinsos Grau SA i situada a Sant Martí de Centelles (Osona), ha batut el seu propi rècord. Així, amb 35,82 garrins deslletats per truja i any, supera els 34,78 que va assolir en la passada edició.3a71488c-a797-4400-90b9-e114977558f6

Granja Sant Martí va iniciar la seva activitat l’any 1994 i en l’actualitat compta amb un cens de 1.200 reproductores. Va començar com a cicle tancat, canviant el seu sistema de producció el 2002 i reorganitzant-se cap a granja de reproductores i garrins fins a 6 quilos (Fase I). Les naus de Granja Sant Martí estan condicionades ambientalment i adaptades al sistema d’allotjament en grups de les truges gestants i sistema d’alimentació mitjançant màquines electròniques d’identificació individual. Es tracta d’una granja que des dels seus inicis ha estat i es manté PRRS negativa. El jurat ha destacat la seva extraordinària eficiència productiva i nivell sanitari.

La Granja Vereda de San Marcos, de l’empresa Agrotúria-Vall Companys Grup i situada a la localitat d’Utiel (València), ha aconseguit el premi especial Porc d’Or del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient que reconeix les excel·lents característiques en ‘Sanitat, Benestar Animal i Medi Ambient’ de l’explotació.  Va iniciar la seva activitat l’any 2010 i actualment compta amb un cens de 2.500 reproductores.

Catalunya segueix al capdavant

Catalunya ha esta la comunitat autònoma amb major nombre de premis, acaparant un total de 19 estatuetes (de les que 14 han anat a parar a Barcelona, tres a Lleida, i una a Girona i una altra a Tarragona). La segueix Aragó, amb 13 guardons (7 per a Saragossa i 6 per a Osca), i Navarra, amb 4. Altres comunitats autònomes premiades han estat Castilla i Lleó (3 premiats), Galícia i Castella-La Manxa (2 estatuetes cadascuna), i la Comunitat Valenciana i Múrcia, amb un guardó cadascuna d’elles.

En total, han estat 11 granges de Barcelona les que s’han repartit 5 estatuetes d’or, cinc de plata i quatre de bronze, mentre que 3 granges de Lleida s’han repartit dos guardons de bronze i un d’or, i  Girona i Tarragona han aconseguit un premi de plata cadascuna. En termes generals, s’ha premiat 8 comunitats autònomes de les 10 nominades i 41 granges de las 97 que optaven als premis Porc d’Or enguany.

Més de 600 professionals, entre productors i tècnics de tot l’Estat, empreses i personalitats lligades a la porcinocultura, així com autoritats locals, autonòmiques i estatals, han participat en l’esdeveniment celebrat a Lorca.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: