UP denuncia que les grans superfícies segueixen venent la carn de conill a uns preus baixos, com a producte reclam

Unió de Pagesos (UP) ha denunciat en un comunicat que les grans superfícies segueixen venent la carn de conill a uns preus molt baixos, com a producte reclam, tot i que els preus marcats a les diferents llotges d’aquesta setmana han augmentat respecte a setmanes anteriors. Així, la Llotja de Madrid va determinar 2,83€/kg canal, i la de MonCun, 3,12€/kg canal. Aquests preus de referència suposen un augment d’un 20% respecte als preus determinats fa tres setmanes. Mentre, Carrefour ven aquesta mateixa setmana la carn de conill a 3,95 €/kg canal, i Mercadona, a 4,05€/kg canal.DSC_0135

El sindicat, que va convocar dimarts 22 de setembre una concentració davant l’establiment de Carrefour a Lleida en protesta per aquestes pràctiques de la gran distribució, considera que aquests preus de venda per part de les grans superfícies són sota costos de producció, tenint en compte que un estudi de l’Observatori de Preus dels Aliments del Ministeri d’Agricultura considera que la venda per sota de 4,80 €/kg canal comporta pèrdues per als productors.

Unió de Pagesos ha presentat des de l’abril passat un total de 18 denúncies davant l’Autoritat Catalana de la Competència per presumpta venda a pèrdues i col·lusió tàcita contra les cadenes Caprabo, Carrefour i Mercadona. La pressió de la gran distribució, amb les importants quotes de mercat de grans grups productors, ha portat a imposar el preu de conill pagat al productor més baix des de l’any 2007.

Perjudicis per a ramaders i consumidors

El sindicat ha denunciat de manera reiterada que aquestes pràctiques per part de la gran distribució comporten l’abandonament de l’activitat per part dels ramaders, i tampoc beneficien al consumidor, que per omplir la cistella amb un producte reclam pren també altres productes amb un preu més elevat.

UP recorda que la demanda dels productes alimentaris és inelàstica, és a dir que depèn molt poc de si baixen o pugen els preus. El sindicat defensa que la regulació de la posició de domini a nivell estatal i europeu en els mercats agroalimentaris hauria d’estar fixada en un nivell no superior al 10%. En aquest sentit, té previst demanar a la Comissió Europea que fixi aquest percentatge també per a la carn de conill.

Per fer el seguiment de la situació del sector, Unió de Pagesos ha convocat una assemblea del sector cunícola a Cervera el proper 2 d’octubre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: