Una obra sobre la lactació del porcí i una de pol·linitzadors guanyen el Premi del Llibre Agrari de Sant Miquel

Manejo y gestión de maternidades porcinas II: la lactación, obra escrita per un grup de professionals de sector porcí llicenciats en Veterinària -coordinats per Emilio Magallón- i publicada per l’editorial Servet, i Guía de campo de los polinizadores de España, de Luis Óscar Aguado, Alberto Fereres i Elisa Viñuela i publicada per Mundi Prensa, han estat els treballs guanyador de la 44a edició del Premi del Llibre Agrari, guardó convocat per Fira de Lleida en el marc de la Fira de Sant Miquel i del saló Eurofruit i que té una dotació de 6.000 euros.Jurat Premi Llibre Agrari 2

En línies generals, el jurat ha remarcat l’elevat nivell tècnic i científic de les obres presentades, fet que els ha portat a concedir excepcionalment dos primers premis “en una decisió que no ha estat gens fàcil”. A més, han valorat “l’esforç que estan fent autors i editorials per publicar llibres en paper en un moment molt complicat i la varietat de temàtiques tractades, en què destaquen obres d’opinió, històriques i de vivències personals”.

Especialistes en granges reproductores

El jurat qualificador ha valorat especialment que Manejo y gestión de maternidades porcinas II: la lactación “és una obra escrita per persones que treballen en el camp, en aquest cas en granges reproductores, i que destaca per la seva alta qualitat tècnica, la facilitat de la seva lectura, els esquemes que inclou i les excel·lents fotografies”. El jurat també ha remarcat que “aquests professionals de sector veterinari hagin dedicat tant d’esforç per divulgar els seus coneixements en qüestions com ara els procediments més utilitzats per fer adopcions i deslletament, l’alimentació o les principals malalties”.

Pel que fa a Guía de campo de los polinizadores de España, el Jurat ha assegurat que “fins ara la pol·linització i els pol·linitzadors era un tema tangencial en la floricultura i en el món agrari en general, encara que s’ha demostrat que té una importància vital en la producció”. Entre d’altres coses, el llibre exposa com beneficien els pol·linitzadors silvestres els diferents cultius fruiters.

Un total de 17 obres han concorregut al premi, plantejat com a reconeixement a les obres publicades recentment, en format imprès o digital, que suposin una aportació dins l’àmbit agrari espanyol, i alhora vol promoure l’elaboració de treballs de caràcter científic, tècnic o divulgatiu que incrementin la bibliografia sobre el sector agrari.

La 61a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel (Saló Nacional de la Maquinària Agrícola) i Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola) tindran lloc del 24 al 27 de setembre de 2015 en el recinte de Fira de Lleida.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: