La Comissió Europea ha presentat un paquet de mesures de suport als ramaders per un import de 500 milions d’euros

La Comissió Europea ha anunciat avui dilluns 7 de setembre un conjunt de mesures valorades en 500 milions d’euros en resposta a les dificultats que afronten els ramaders.

El vicepresident de la Comissió Europea i responsable d’Ocupació, Creixement, Inversió i Competitivitat, Jyrki Katainen, ha manifestat al Consell de Ministres d’Agricultura de la UE que “aquest paquet destinarà 500 milions d’euros en fons de la UE perquè puguin ser utilitzats en benefici dels ramaders de forma immediata. Es tracta d’una resposta contundent i decisiva, que demostra que la Comissió es pren molt seriosament les seves responsabilitats envers els ramaders i està preparada per donar-los suport amb el finançament apropiat. Això és particularment important tenint en compte d’altres demandes pressupostàries que hi competeixen”.

L’objectiu és abordar les dificultats de liquiditat que estan afronten els ramaders; estabilitzar els mercats i tractar el funcionament de la cadena de subministrament.

La Comissió proposarà que la part més important del paquet sigui destinada a tots els Estats membres en partides de suport al sector lleter. Mitjançant la determinació de la distribució d’aquests ajuts assegurem que hi hagi un repartiment just, orientat i efectiu,  amb atenció especial a aquells Estats membres i ramaders que han estat més afectats per les alteracions del mercat. La intenció de la Comissió és proporcionar la màxima capacitat als Estats membres per respondre a la seva situació específica.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: