JARC denuncia que el MAGRAMA manté una retallada del 23% en el suport a la contractació d’assegurances agràries

Francesc Boronat, president de JARC-COAG Catalunya, lamenta que el pressupost del Ministeri d’Agricultura per al 2016 mantingui una reducció del 23% en el suport econòmic per la contractació d’assegurances respecte al 2011. Malgrat haver augmentat un 5% l’import del 2015, aquesta disminució del suport públic ha comporta un encariment excessiu de les pòlisses que han de pagar els productors, i per tant, l’inevitable disminució en la contractació de les mateixes, veient-se obligats a assumir encara un major risc empresarial. Segons les darreres dades oficials publicades per a tot l’Estat espanyol, de 2011 a 2013 s’han formalitzat 127.000 pòlisses menys, passant de 582.000 a 455.000.Afectacio fruiters a Albesa_09062015

Així mateix, JARC-COAG ha denunciat que el pressupost del Ministeri d’Agricultura per al 2016 torna a posar sobre la taula l’incorrecta priorització dels recursos públics, ja que mostra una clara retallada del suport adreçat als pilars del sector agrari: ajudes incloses dins el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) i el recolzament per la contractació d’assegurances agràries.

L’organització agrària catalana afirma que no deixarà de reclamar directament al MAGRAMA, gràcies a la seva pertinença a COAG, que augmenti el suport al PDR català, ja que, la retallada del 74% de l’aportació estatal no te cap justificació. L’Estat espanyol només destinarà 60 M€ als ajuts per al desenvolupament rural català fins el 2020, mentre que durant el període 2007-2013 aportà 230 M€.

JARC-COAG ha anunciat que continuarà reivindicant una correcta priorització dels diners públics per contribuir a aconseguir un sector agrari competitiu, sobre la base de sostenibilitat ambiental, però també econòmica. Demanen responsabilitat a l’Estat espanyol, perquè si no destina els diners que cal al que és realment important, perjudica greument als pagesos i ramaders catalans, i evidentment a la resta de la població, ja que no es fa una gestió eficient dels recursos econòmics.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: