Unió de Pagesos reclama a Competència que investigui si hi ha monopoli de la indústria per fixar preus en el conill

Unió de Pagesos (UP) ha convocat davant un establiment d’un gran supermercat a Lleida una concentració en protesta per les pràctiques de la indústria i de la gran distribució en la venda de carn de conill, que comporten un perjudici molt important per al sector. El sindicat reclama a l’Autoritat Catalana de la Competència que investigui si hi ha monopoli de la indústria per fixar preus en la venda de carn de conill amb l’objectiu de desplaçar els cunicultors petits i mitjans.foto 1 premsa

Unió de Pagesos denuncia que presumptament diferents empreses del sector liderades pel grup Hermi, que té una quota del mercat estatal del conill del 24%, imposen preus excessivament baixos a les llotges amb la conseqüència d’impedir la innovació i limitar la competència de la resta de cunicultors, situació que ja ha comportat una reducció de la cabana catalana de conill respecte a les explotacions d’aquest grup.

A més, el sindicat denuncia que el conill s’està utilitzant com un producte reclam per a la gran distribució, que es beneficia d’aquesta actuació de la indústria, i moltes vegades el ven a les grans superfícies a un preu excessivament baix, inferior a 4 euros el quilo/canal. Unió de Pagesos ja ha interposat per presumpta venda a pèrdues 13 denúncies entre el maig i l’agost d’aquest any.

Segons UP, mentre els costos de producció de conill suposen per al ramader entre 3,08 i 3,19 euros el quilo/canal de mitjana d’un total d’entre 3,89 i 4,24 euros el quilo canal, el preu rebut en origen suposa entre 2,20 i 2,60 euros el quilo; per tant, el productor perd actualment entre 0,5 i 1 euro per quilo/canal.

Cal recordar que Catalunya té el 42% de les granges de conill de l’Estat, de les quals el 72% són petites i mitjanes, amb menys de 400 gàbies de conills i ja només suposen el 39% de la capacitat productiva catalana.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: