Unió de Pagesos preveu enguany una campanya de la verema amb una producció de raïm de molt bona qualitat

Unió de Pagesos (UP) estima per aquesta campanya de la verema una producció de raïm per vinificar similar a la de la campanya passada, de prop de 450.000 tones a Catalunya. Amb aquesta estimació, el sindicat considera que a Catalunya es poden arribar a produir 3,3 milions d’hectolitres de vi, volum també similar al de l’any passat.DSCN3434

Les varietats que ja s’han començat a collir, com el raïm chardonnay i pinot noir, mostren una graduació normal i un àcid glucònic (paràmetre que indica el grau de sanitat del raïm a la podridura grisa) pràcticament inexistent. Aquestes dades indiquen que la matèria prima per fer vi estarà en unes condicions òptimes, però no serà fins la setmana vinent que començarà la verema generalitzada, primer amb les varietats de raïm macabeu i xarel·lo, i posteriorment, el parellada.

Tot i que les altes temperatures de juliol i principis d’agost feien preveure que la collita s’avançaria, el canvi de temperatura que s’ha produït a partir de mitjan de la segona setmana d’agost està retardant la maduració del raïm, i la verema tindrà lloc en dates similars a les de l’any passat.

Canvi important en els contrates

No obstant, enguany hi haurà un canvi important, tal i com Unió de Pagesos ja va avançar en la jornada del passat 20 de desembre de 2014, en el marc de la fira del Gall de Vilafranca del Penedès. A partir d’aquesta campanya hi ha d’haver un contracte signat entre el viticultor i el celler, venedor i comprador, abans del lliurament del raïm, que ha d’incloure, entre altres condicions, que el celler pagarà la producció, com a molt tard, 30 dies després de l’entrega.

L’Agència d’Informació i Control Alimentaris (AICA), depenent del ministeri d’Agricultura, és l’organisme encarregat de vetllar pel compliment dels contractes i terminis de pagament del raïm. Els incompliments poden ser sancionats amb multes a partir de 3.000 euros.

Alhora, Unió de Pagesos ha anunciat que farà un seguiment del compliment d’aquests contractes i posarà a disposició dels viticultors les eines per denunciar tots aquells incompliments que es detectin, a fi i efecte de garantir l’anonimat dels afectats i per tal que des de l’agroindústria es respectin les condicions pactades.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: