JARC-COAG denuncia la mesura excepcional anunciada pel Ministeri d’Agricultura sobre la retirada de fruita per a suc

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC-COAG) ha informat que el Ministeri d’Agricultura (MAGRAMA) ha enviat un comunicat sobre l’autorització del increment a 18.400 tones de retirada, de préssecs i nectarines del mercat per a la seva transformació en suc.  Amb això fa una ampliació del total autoritzat el passat 10 de juliol fins a les 38.400 tones, segons ha assenyalat l’organització agrària. Aquesta mesura excepcional, s’ha aprovat per pal·liar les dificultats del mercat i les seves repercussions al veto rus sobre els productors agroalimentaris de la UE.

Demagògia ministerial

Els responsables del sector de la fruita dolça de JARC critiquen “la demagògia que estan fent des del Ministeri sobre aquestes mesures, que a l’únic que beneficia es a l’industria, que disposa de 38.400 tones de fruita per a fer suc de manera gratuïta, i perjudica greument al agricultor, ja que no necessitaran anar a comprar aquesta fruita o la pagaran a un preu que no cobrirà els costos de la recollida”.

Des de JARC-COAG lamenten “ser els únics que denunciem aquesta situació, en una època tan dolenta per al sector de la fruita dolça, i recordem que som professionals agraris i no ONG’s!”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: