Viveristes provinents de França, Grècia i l’Estat espanyol seran presents a la Fira de Sant Miquel-Eurofruit 2015

El sector del viverisme tindrà un paper destacat en la 61a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel (Saló Nacional de la Maquinària Agrícola) i la 30a edició d’Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola), salons que tindran lloc del 24 al 27 de setembre de 2015. Fira de Lleida acollirà enguany una dotzena d’empreses i associacions d’aquests sector procedents de l’Estat espanyol, de França i -per primera vegada- de Grècia, les quals treballen en la producció de fruita de pinyol i llavor, ametller, tòfona i kiwi de carn verda i groga.Foto Sant Miquel-Eurofruit

Concretament, els viveristes que seran presents al saló agrari lleidatà són Certiplant SL, Grard Iberica 2014 (França), Plantas de Navarra SL, Plavise SAT, Star Export (França), Vivero DLP, Vivero Provedo Sam, Viverodeabel, Viveros y Frutas Duran i Xilogiannis Bros Totechniki (Grècia).

El procés de professionalització i internacionalització que ha registrat Eurofruit en els darrers anys ha vingut acompanyat en les darreres edicions per un treball continuat de Fira de Lleida per potenciar la sectorització i ampliació dels àmbits més importants relacionats amb els serveis i equipaments destinats a millorar i optimitzar la gestió de la producció i la comercialització de la fruita.

Aquest esforç s’ha traduït en el creixement i consolidació de subsectors com els dels obtentors i viveristes, embalatges, defensa vegetal, maquinària industrial, logística i transport, sistema antipedra i serveis auxiliars (assessories, enginyeries, serveis financers, TIC i fred industrial).

Només en l’àmbit geogràfic de Catalunya existeixen actualment unes 220 empreses productores de plantes vives. El sector productor de plantes vives català ocupa actualment una superfície de conreu d’unes 1.800 ha., de les quals unes 1.600 es cultiven a l’aire lliure i unes 200 ha sota hivernacle.

La producció de plantes vives inclou el cultiu d’arbres ornamentals, arbres de Nadal, arbustos ornamentals, coníferes, cactus, planta aromàtica, planta de temporada, planta vivaç, planta d’ombra, planta mediterrània, plantes crasses, palmàcies, planta forestal, fruiters i el material vegetal de reproducció de les anteriors produccions (cultiu de teixits, germinació de llavors, arrelament d’esqueixos i empelts).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: