El conseller Ciuraneta lliura les escriptures de concentració parcel·lària al Soleràs i l’Albagés del Segarra-Garrigues

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, acompanyat de la directora general de Desenvolupament Rural, Esther Peña, ha presidit el lliurament de títols de propietat al Soleràs i l’Albagés un cop finalitzada la concentració parcel·lària. El conseller ha lliurat les escriptures de concentració parcel·lària als 101 propietaris beneficiats.

Durant l’acte, el conseller ha afirmat que el gran esforç impulsor de les obres del regadiu Segarra-Garrigues que el Govern de la Generalitat està duent a terme assoleix una altra important fita intermèdia com és el lliurament dels títols de propietat de les noves finques de la zona concentrada del Soleràs i l’Albagés. En concret, es tracta de 394 hectàrees de superfície, 366 hectàrees pertanyents al terme municipal del Soleràs i 28 hectàrees al de l’Albagés.

Efecte econòmic de la concentració parcel·lària

El conseller també ha explicat que l’impacte econòmic de la concentració parcel·lària en el compte de resultats de les explotacions ubicades a la zona representa una disminució de les despeses corrents al voltant del 15%, “aspecte de gran rellevància atenent les dificultats econòmiques per les quals passen moltes de les explotacions”. Aquest important estalvi és conseqüència de la disminució de la distància entre les diferents finques que conformen les explotacions, en reduir-se el nombre total de parcel·les de conreu. Aquest fet comporta un important estalvi en gasoil, en despeses de manteniment de maquinària i en el temps dedicat a les feines agrícoles.

A banda de l’efecte derivat de la mateixa agrupació parcel·lària, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, amb l’objectiu de permetre un accés confortable a les noves finques de conreu, ha invertit a la zona concentrada del Soleràs i l’Albagés al voltant de 425.000 euros. Aquests diners han anat destinats a les obres relacionades amb la concentració parcel·lària, que han consistit en l’execució de 15,3 quilòmetres de camins d’entre 3 i 4 metres d’amplada de ferm, els corresponents entradors a finques i l’afitament de les noves propietats.

El reg d’aquesta zona, que pertany al sector 11 del sistema de regadiu Segarra-Garrigues i que disposarà d’una dotació de reg plena equivalent a 6.500 m3 per ha i any, serà subministrat des de l’embassament de l’Albagés. La finalització de les obres de la presa de l’Albagés està prevista per a finals del 2017.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: