El nou conseller d’Agricultura, Jordi Ciuraneta, ha manifestat el seu compromís amb el sector agrari i la continuïtat de les polítiques que ajudin a fer-lo més competitiu

El nou conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta ha manifestat  durant el traspàs de poders amb el fins ara conseller, Josep Ma Pelegrí, la voluntat de continuar impulsant aquelles polítiques que permetin ajudar a la competitivitat del sector.93dec290-f1ae-4edf-9c96-698b8de856c6

“Durant les propers dies analitzarem com està tot a fi que el traspàs sigui el més àgil possible i amb una clara línia de continuïtat de les polítiques que ens permetin donar suport al sector agroalimentari, forestal i pesquer de Catalunya i impulsar-ne la competititivitat en tots aquells àmbits que estiguin al nostre abast”. En aquest sentit, el conseller té previst reunir-se quan abans amb els representants dels diferents subsectors  vinculats als àmbits de competència del Departament.

El conseller Ciuraneta ha agraït la feina realitzada pel seu antecessor i la confiança del president de la Generalitat en atorgar-li “una responsabilitat que exerciré amb tot l’esforç i dedicació que estigui a les meves mans i amb una voluntat clara de servei al Govern, al sector i al conjunt del país”.

Un dels primers canvis és que la conselleria perd Medi Natural que passa al Departament de Territori i Sostenibilitat, que ja tenia competències en aquest àmbit.

Qui és el nou conseller?

Diputat al Parlament de Catalunya, va nèixer a Sabadell (Vallès Occidental) el 30 de maig de 1964. Diplomat en Administració i Direcció d’empreses per ESADE, va completar la seva formació en l’àmbit de l’organització d’empreses cooperatives a OTALORA, Universitat de Mondragón. A més, és empresari agrícola i ramader.

President de Copaga (2000-2011). President del Consell sectorial del porcí de la Confederació de Cooperatives Agràries d’Espanya (CCAE). Membre de la Confederació de Cooperatives i Sindicats Agraris de la Unió Europea (Copa-Cogeca). Assessor en matèria de porcí del consell consultiu de la Direcció General d’Agricultura de la Unió Europea. També ha estat vicepresident i responsable de ramaderia de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) del 2000 al 2008.

Jordi Ciuraneta va entrar a militar a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i a la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) l’any 1989. Ha estat tinent d’alcalde de l’Ajuntament de la Palma d’Ebre (1991-2007). Ha estat vicepresident del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i diputat a la Diputació de Tarragona, i és membre de l’executiva de CDC des del 2007.

Actualment és secretari d’àmbit d’Agricultura, Ramaderia, Medi Rural i Pesca. Membre del Comitè local de Lleida, de l’executiva comarcal del Segrià i de l’executiva de la federació de Lleida. A més, ha estat assessor d’agricultura, ramaderia i pesca del president de la Generalitat (2011-2012) i director general de Pesca i Afers Marítims (2012-2014).

Suport del sector

Les diferents organitzacions agràries (UP, JARC i ASAJA) i la Federació de Cooperatives Agràries (FCAC) van felicitar al nou conseller i li van donar el seu suport, si bé ja li van demanar que s’atenguin els temes més importants per als productors en un momento delicat i complicat per al sector.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: