Les cooperatives agràries catalanes preveuen un descens del 15,6% de la collita d’ametlla respecte al 2014

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, la FCAC, preveu un descens del 15,6% de la collita d’ametlla en relació a la campanya anterior, passant de 4.188 tones en gra a les 3.534 d’enguany.

Per comarques, a Tarragona, la davallada de la collita d’ametlla és d’un 16,1%, passant de les 1.870 tones de l’any passat a les 1.569 tones d’enguany, afectant principalment la varietat Llargueta. A Lleida, el descens previst és del 15,2% i la collita se situa en 1.965 tones en front les 2.318 tones de l’any passat.

DSCN2564

El responsable de la fruita seca de la FCAC, Roger Palau, ha assenyalat que “les perspectives generals de collita d’ametlla són correctes, tenint en compte l’extraordinària collita de l’any passat, que va ser un 17% superior a la mitjana de l’última dècada i va deixar els arbres esgotats”.

També la garrofa ha recuperat la mitjana de producció. Després d’un increment del 66% l’anterior campanya, s’ha reduït un 64% i se situarà en unes 9.000 tones.

Malgrat tot, Roger Palau ha dit que “ens preocupa el progressiu abandonament del conreu, que aquest any podria arribar al 2,6%”. “La fruita seca es conrea a zones on no és viable cap altre cultiu i l’abandonament podria comportar l’aparició de molta superfície boscosa, i el consegüent risc d’incendis”, ha afegit Palau.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: