Fira de Lleida convoca una nova edició del Premi del Llibre Agrari que s’atorga durant la Fira de Sant Miquel

Fira de Lleida ha convocat el 44è Premi del Llibre Agrari, guardó organitzat en el marc de la 61a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel, que tindrà lloc del 24 al 27 de setembre de 2015. Es tracta d’un guardó amb una llarga trajectòria i amb una gran reputació dins del sector, i l’únic d’aquestes característiques -llibre ja publicat de temàtica agraria- que s’organitza a l’Estat espanyol.

Els objectius del guardó, que té una dotació de 6.000 euros, són distingir les obres publicades recentment en format imprès o digital (aquestes últimes sempre que tinguin ISBN) que suposin una aportació remarcable dins l’àmbit agrari espanyol, així com estimular la creació de nous treballs de caràcter científic, tècnic o divulgatiu que incrementin la literatura destinada al sector agrari.

Obres editades en un període d’un any

El guardó és obert a les obres editades durant el període comprès entre l’1 de juny de 2014 i el 31 de maig de 2015 per editorials, institucions o autors sobre temes relacionats amb la producció agrària i forestal, veterinària, la indústria alimentària, els espais verds, la gestió del territori, la preservació ambiental i l’àmbit rural en general. Poden optar al premi els llibres escrits en qualsevol de les llengües oficials de l’Estat espanyol.

L’entitat o persona participant haurà de remetre com a mínim cinc exemplars de l’obra presentada abans del dia 22 de juny de 2015 a l’adreça següent: Fira de Lleida-Premi del Llibre Agrari. Edifici Mercolleida. Av. Tortosa, 2 de Lleida.

El jurat és integrat per professionals i tècnics de les disciplines de les obres presentades i per representants de cadascuna de les institucions patrocinadores (Col·legi de Veterinaris de Lleida, Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Pèrits Agrícoles de Catalunya, Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, Col·legi d’Enginyers de Forests de Catalunya i “la Caixa”).

El veredicte del jurat es farà públic el mes de setembre de 2015 i el lliurament del Premi es durà a terme en el decurs de la cerimònia de cloenda de la 61a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel. Durant aquesta cerimònia l’autor l’obra del qual hagi estat reconeguda amb el primer premi exposarà els aspectes fonamentals del treball guanyador i rebrà 6.000 euros i un diploma.

Proyecto y diseño de Áreas Verdes, obra escrita per l’enginyer agrònom Manuel Muncharaz i publicat per Mundi Prensa, va ser el treball guanyador de la 43a edició del Premi del Llibre Agrari. El jurat va atorgar també tres mencions especials als llibres Pastoreo y desbroce de matorrales en Cameros Viejos, de Teodoro Lasanta, María Paz Errea, Mohammed Rida i Luis Miguel Medrano, editat per l’Instituto de Estudios Riojanos; Chequeos y árboles de decisiones en reproductores y lechones, de Pascual Belenguer, Manuel Toledo i Albert Finestra, publicat per Temis Medical, i Virosis relevantes en el cultivo del tomate, de diversos autors, editat per Phytoma España.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: