El Premi de la Maquinària Agrícola de la Fira de Sant Josep de Mollerussa reconeix enguany la innovació i la tecnologia

Un total de 9 màquines corresponents a 9 expositors, s’han presentat enguany al Premi de la Maquinària Agrícola, Ramadera i Instal·lacions Agroindustrials, un concurs que es convoca en el marc de la Fira de Sant Josep i que té com a objectiu destacar i reconèixer les novetats tècniques exposades a la Fira de Sant Josep així com facilitar la seva divulgació en el sector agrari.

La firma Agroptima de Sant Feliu de Codines ha estat la guanyadora en aquesta edició de la convocatòria pel que fa a la categoria del Premi Especial d’Innovació, al constructor/expositor de Maquinària Agrícola i/o Ramadera de l’Estat espanyol, dotat amb 1.600 euros i Placa d’Honor, i atorgat per Fira de Mollerussa. Agroptima s’emporta el premi per una aplicació de gestió agrícola mòbil i al núvol, connectada amb la maquinària

Pel que fa al Premi d’Innovació en Maquinària Agrícola, dotat amb 1.100 euros i Placa d’Honor, i atorgat pel Col·legi d’Agents Comercials de Lleida, el guanyador ha estat Baltrons Maquinària Agrícola  d’Alcarràs per un aclaridor de fruits per a ús professional.Noves tecnologies aplicades a la maquinaria

En la tercera categoria, el Premi d’Innovació en Maquinària o Instal·lacions Agroindustrials, dotat amb 1.100 euros i Placa d’Honor, i atorgat pel Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya, Demarcació de Lleida, la firma guanyadora ha estat Argilés Disseny i Fabricació de Miralcamp per una màquina per a la recol·lecció de cítrics, incorporant sistema de visió per classificació en camp, GPS i autoguiatge per ultrasons.

En el marc del certamen agrari de la capital del Pla d’Urgell s’ha portat a terme a més a més una edició més el Concurs de Disseny i Estètica a la Fira de Sant Josep. Premi Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Lleida, convocatòria que ha premiat com a Millor Estand dels Pavellons Firals el presentat per l’empresa Acudam de Mollerussa, mentre que ha donat l’Àccesit al Millor Estand a l’expositor Visual Difusió de Bellvís. Pel que fa a la Millor Parcel·la dels Recintes Firals, el premi ha estat per a Nayper Motor de Lleida, i l’Àccesit a la Millor Parcel·la dels Recintes Firals ha estat per a Vidal i Basols de Sariñena.

Els premis de totes dues convocatòries es lliuraran demà divendres dia 20 en el marc del Sopar de l’Expositor, el qual estarà presidit pel secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea del Govern de la Generalitat, Roger Albinyana.

D’altra banda, en el primer dia de fira s’han celebrat diverses jornades tècniques com la de noves tecnologies aplicades a la maquinària i s’ha signat un conveni de promoció amb la Fira d’Andorra la Vella.

Una resposta

  1. En nom d’Agroptima, volem agrair a Fira Mollerussa que valorin les innovacions tecnològiques al sector agrícola i que recolzin les noves empreses.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: