Més de 300 persones participen a la primera jornada demostrativa de la Fira de Sant Josep de Mollerussa

Més de 300 professionals han participat el 12 de març a la Jornada Demostrativa d’Equips d’Aplicació de Fitosanitaris per a Conreus Extensius i Estacions ITEAF, coorganitzada per Fira de Mollerussa; el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) de la Generalitat; la Cooperativa d’Ivars d’Urgell, i l’IRTA. La part teòrica de la jornada s’ha desenvolupat a la Cooperativa d’Ivars d’Urgell i ha comptat amb uns 230 assistents, mentre que l’interès per la demostració en camp ha fet pujar aquest número fins a superar les 300 persones. Jornadadia12.Demostracio2

El subdirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària del DAAM, Jaume Sió, ha estat, juntament amb el president de la Cooperativa, Josep Coll, i el director de l’ens firal, Poldo Segarra, els encarregats de donar avui, amb aquesta jornada, el tret de sortida al Programa de Jornades Tècniques de la 143 Fira de Sant Josep.

En la seva intervenció, Sió ha destacat la importància de la cooperació de tots els actors en l’organització d’aquesta convocatòria així com de la necessitat d’incorporar les novetats tecnològiques en l’agricultura de present i de futur.

Per la seva part, el director de Fira de Mollerussa ha fet referència al nou model de fira en el qual es treballa des de l’ens firal en els darrers anys i que aposta per certàmens que combinin l’exposició i la demostració amb propostes com la jornada d’avui. “És un model d’èxit i que continuarem incentivant en els propers anys”, ha afegit.

Innovacions tecnològiques

Durant el matí s’han presentat les tècniques d’aplicació a tenir en compte així com a quines deuen ser les consideracions per escollir aquests tipus d’equips per part dels pagesos. Així mateix, s’ha parlat de les innovacions tecnològiques, sobre tot de l’electrònica incorporada a aquests equips i s’ha fet un recordatori de l’obligació de registrar aquestes màquines al ROMA (Registre Oficial de Maquinària Agrícola) així com de passar les inspeccions.

Els participants s’han traslladat més tard a la finca Cal Sinén, al costat de l’Estany d’Ivars, on s’ha portat a terme la demostració en camp per part de 15 màquines pertanyents a 13 empreses. A la finca s’ha habilitat també un àrea de exposició per part de les empreses participants on poder donar informació, una vegada acabada la part demostrativa.

El programa de Jornades Tècniques de la 143 Fira de Sant Josep es continuarà el proper dia 19 coincidint amb el dia inaugural del certamen. Amb l’objectiu què les sessions demostratives prenguin una especial rellevància, la convocatòria d’enguany preveu fins a quatre jornades de demostració de camp de maquinària i eines agrícoles. Pel que fa a la resta d’activitats, es realitzaran fins a 12 Jornades Tècniques les quals tractaran temes d’actualitat i interès com a malalties en fruiters, la nova PAC, la gestió dels purins o la presentació de productes fitosanitaris.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: