ASAJA agraeix a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competencia la defensa dels productors i consumidors

El sector lleter d’ASAJA a Catalunya ha agraït a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) la seva “bona feina” i la defensa dels productors i consumidors després d’haver multat amb 88 milions d’euros (el 10% de la seva facturació el 2014) a 15 indústries lleteres i 2 associacions sectorials per haver pogut cometre en el mercat d’aprovisionament de llet crua “una infracció greu i continuada des de al menys el 2000 fins al 2013”.

Així mateix, segueix reivindicant, com ja va fer en el seu moment, que els diners d’aquesta sanció retornin als ramaders “que han estat els grans perjudicats per l’abús de poder d’aquestes empreses”. Tot i això tenen el temor que passin 4 anys sense que la multa es faci efectiva, ja que les indústries han anunciat recursos, i els ramaders “no vegin ni un euro”.

Tal com ha dit el ministre d’Economia, Luis de Guindos, Competència ha de defensar els productors i consumidors i el Govern no pot interferir en les seves decisions. Per això, ASAJA, li agraeix “la seva sinceritat”.

Expectants

Ara, el sector lleter d’ASAJA està a l’expectativa de que faran tant el Ministeri d’Agricultura com el Departament d’Agricultura, “que no diuen res i tenen molta feina a fer per a que no tornin a ocórrer conductes abusives per part de la indústria vers els ramaders com acaba de demostrar la CNMC”.

Des d’ASAJA volem que les indústries vagin bé i els ramaders també. I no com fins ara que les administracions competents “no ens han fet ni cas, igual que el Gremi d’Indústries Làcties de Catalunya, també multat amb 200.000 euros i que no havia escoltat les demandes del sector”.

Demandes al Departament

D’altra banda, cal recordar que fa un parell de setmanes un grup de ramaders de la sectorial de la llet d’ASAJA, encapçalats pel seu president Josep Ribas i la presidenta de l’organització Rosa Pruna, van lliurar al director general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura (DAAM) de la Generalitat, Jordi Sala, un document amb una sèrie de demandes degut a la difícil situació per la qual estan passant, en un moment de desaparició de les quotes lleteres, els preus baixos als quals se’ls està pagant la llet i amb la pèrdua considerable d’explotacions durant les darreres tres dècades en les que s’ha passat de 6.000 a 700 granges lleteres a Catalunya.

La primera de les demandes al Departament d’Agricultura és “la defensa del sector lleter a Catalunya establint una assegurança per garantir un preu digne com ha fet la Conselleria d’Agricultura de Castella i Lleó mitjançant el Programa de Desenvolupament Rural (PDR)”.

Així mateix, ASAJA reclama al DAAM que faci les accions oportunes davant del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient per a que els diners de les sancions a 15 indústries lleteres imposat per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència “retornin al sector lleter, doncs són veritablement seus”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: