Es produeix un lleuger increment del 0,38% de les vendes de cava arreu del món el 2014 respecte l’exercici anterior

L’any passat es van vendre un total de 242,2 milions d’ampolles de cava a tot el món, xifra que suposa un increment del 0,38% en relació al 2013, que es va situar en els 241,3 milions d’ampolles.a4042e07-fe13-4888-b238-1b04550b20eb

Aquestes xifres han estat fetes públiques en roda de prensa pel president del Consell Regulador del Cava, Pere Bonet, en un acte presidit pel conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí.

Segons ha assenyalat Bonet, el cava creix al mercat interior després d’anys de retrocés, situant les ventes en 87,6 milions d’ampolles. En aquesta línea, és important destacar la forta recuperació del segment de l’hostaleria amb un creixement del 9,3%.

Les expedicions a països tercers, que ja arriben a 115 països, mantenen la tendència positiva i es situen en 43,1 milions d’ampolles. Aquesta xifra suposa el 27,8% del total exportat essent un 2,36% més que al 2013 arribant, a més, a un creixement interanual del 8,8% des de inici de segle.

Les expedicions a la Unió Europea segueixen liderant l’exportació de Cava amb un total de 111,6 milions d’ampolles. Aquesta xifra representa el 72% del total de Cava exportat. Al 2014 s’ha experimentat un retrocés del 5,3% protagonitzat en gran mesura pel mercat alemany tot i que continua essent el primer destí de les expedicions de Cava amb 30,5 milions d’ampolles. La segona posició al rànking de països exportadors és Bèlgica que creix un any més (11,68%) situant-se gairebé al mateix nivell que Alemanya amb 30,4 milions d’ampolles. En tercer lloc, perdent una posició, es troba el Regne Unit amb 28,8 milions d’ampolles.

Fort augment al mercat francès

Cal destacar el fort increment del 16,9% al mercat francès que, amb 6,3 milions d’ampolles, es consolida al grup de les principals destinacions del Cava. El conjunt dels 10 primers països suma actualment 133,2 milions d’ampolles i representa el 86% de l’exportació total.

El grup de països emergents, coneguts com a BRIC, ha crescut significativament, més d’un 40%, arribant a la xifra de 2,6 milions d’ampolles.

El número total d’empreses exportadores segueix augmentant al 2014 fins a 151, fet que reflexa clarament la voluntat d’internacionalització del Cava.

El Cava segueix esdevenint, al 2014, líder mundial en exportació de vi escumós de qualitat elaborant mitjançant el  mètode tradicional amb un volum total de 154,7 milions d’ampolles.

El segment dels Caves Premium, és a dir, Reserva i Gran Reserva, sumen 27,3 milions d’ampolles, un 11,3% del total de caves expedits dels quals s’exporten 7,9 milions d’ampolles.

En referència al Cava Rosat, aquest ha sofert un descens global del 7,43%. Tot i així, els rosats Premium creixen a bon ritme obtenint un creixement del 8,63% en els Reserva i un 6,10% en els Gran Reserva.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: