El sector agrari reivindica que s’elimini definitivament de la normativa el cànon de l’aigua per explotacions ramaderes

Els representants del sector agrari català han celebrat haver aconseguit aturar novament l’aplicació del cànon de l’aigua per les explotacions ramaderes, remarcant que ha estat fruit del treball conjunt de totes les organitzacions ramaderes, incloses les que enguany no estaven directament afectades (oví, vaquí i conills).

Jaume Bernis, Cap sectorial del Porcí de JARC-COAG, ha estat el portaveu de la roda de premsa celebrada a la Cambra Agrària de Lleida, convocada pel bloc conjunt d’organitzacions ramaderes que, per segon any consecutiu s’oposaven a l’aplicació d’aquest cànon (JARC, ASAJA, UNIÓ DE PAGESOS, FCAC, ASOPROVAC, FECOC, PORCAT, ANPROGAPOR, FAC i FACC).

Càrrega económica injustificada

Bernis ha recordat que es tracta d’un cànon il·legal, perquè no respon a la prestació de cap servei, i per tant, hauria comportat una càrrega econòmica més per al sector totalment injustificada, que s’estimava en 422.000 d’euros el primer any i uns 2 milions d’euros a partir del tercer. Els ramaders deixen clar que l’Agència Catalana de l’Aigua no abasteix d’aigua a les granjes ni intervé en el tractament de les dejeccions. Les darreres, son gestionades pel ramader mitjançant el seu Plan de Dejeccions Ramaderes, que evidentment ja li suposa un cost econòmic.

En aquest sentit, ha anunciat que es continuarà treballant conjuntament per eliminar totalment aquest cànon de la normativa  (Decret legislatiu 3/2003 – Text refós de la legislació en matèria d’aigües de Catalunya), ja que mentre hi sigui es manté el perill que el Govern l’intenti tornar a aplicar-lo injustificadament, com ho ha fet els darrers anys, augmentant un coeficient que actualment s’estableix a cero.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: