El Codi de Bones Practiques Comercials acorda emprendre accions immediates per a estimular el consum dels cítrics

La seu del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) a Barcelona va acollir el 17 de desembre una nova reunió del Codi de Bones Pràctiques Comercials al llarg de la Cadena Alimentària a Catalunya (CBPC), en la qual tots els membres per unanimitat van acordar treballar de forma immediata per a realitzar accions per a estimular el consum de cítrics, i concretament de la clementina; així com intensificar les accions de divulgació pels mitjans de comunicació i les xarxes socials. Spiced-clementines-hero-d67e91f5-567d-495d-bd51-63563e78b18a-0-472x310

El Codi ha acordat fomentar el consum de les clementines, en particular, i dels cítrics, en general, amb una acció coordinada i de forma conjunta dels diferents agents de la cadena, des de la producció, la indústria i la distribució. D’aquesta forma, es podrà frenar l’impacte que es preveu que hi hagi sobre el sector dels cítrics aquesta campanya, arran del veto rus.

A aquesta acció cal sumar-li la que es va emprendre ahir per part del DAAM de sol·licitar al Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA) l’activació de les mesures de gestió de crisis mitjançant la transformació en sucs de 8.000 tones de clementines, destinades a beneficència.

Les entitats del Codi també estan estudiant ampliar-lo a una entitat més que ha sol·licitat adherir-se, la Unió de Consumidors, i així ampliar el radi d’acció, els consumidors.

Un altre punt tractat és que el CBPC treballi a fons sobre el Tractat de lliure comerç entre els Estats Units i la Unió Europea (UE), i en aquest sentit s’ha acordat organitzar una jornada tècnica, en la qual podran participar-hi tots els assistents que ho vulguin per a abordar aquest tema tant prioritari i que serà d’actualitat el 2015.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: