La denominació d’origen Costers del Segre s’implica en la promoció del consum moderat i responsable de vi

Copes vins DO Costers del Segre 2El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Costers del Segre i la Ruta del Vi de Lleida-Costers s’han incorporat al programa europeu “Wine In Moderation”, signant el seu compromís en la promoció dels valors del consum moderat i responsable de vi, en el marc de la celebració de la Nit dels Vins de Lleida celebrada en el Turó de la Seu Vella de la ciutat.

El conveni oficial va ser rubricat pel president de la DO Costers del Segre, Xavier Farré, pel president de la Ruta del Vi de Lleida-Costers del Segre, Tomàs Cusiné, pel secretari general de la Federació Espanyola del Vi, Pau Roca i pel Secretari General de FIVIN, Domingo Valiente.

A l’acte també van assistir personalitats com Josep Maria Pelegrí, conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural; Jordi Bort, director de l’INCAVI; Fèlix Larrosa, tinent d’alcalde i president de Turisme de Lleida; Miquel Padilla, vicepresident de la Diputació de Lleida; i Pep Tort, director del Consorci del Turó de la Seu Vella, a més d’una representació d’entitats lleidatanes.

WINE IN MODERATION és el compromís del sector vitivinícola europeu per transmetre, tant a consumidors i societat en general, com a la pròpia indústria vitivinícola, els valors del vi i les seves pautes de consumo lligades al plaer pausat i moderat del producte. Defensa el paper que el vi té en la nostra societat com una part important de la vida i la cultura europea apreciada per milions de persones al món. Comprèn un conjunt d’actuacions que abasten des de la recerca científica fins a la publicitat responsable que propiciï aquest canvi cultural cap a la moderació.

Wine In Moderation està impulsat pel sector vitivinícola i ho gestiona a Espanya la Federació Espanyola del Vi (FEV) i la Fundació per a la Investigació del Vi i la Nutrició (FIVIN). Representa la contribució del sector del vi al Fòrum Alcohol i Salut de la Comissió Europea, com a part de l’estratègia en matèria d’alcohol de la UE.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: