Adoptades noves mesures de suport al sector de la fruita afectat per la crisi de preus i el bloqueig de Rússia

El Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA) ha autoritzat un increment de 3.700 tones en relació amb la quota de transformació de préssec, nectarina i paraguaià amb pagament en espècie per a la seva distribució gratuïta que ja havia estat aprovada anteriorment, de manera que la quota definitiva queda establerta en 17.200 tones D’aquestes 3.700, corresponen a notificacions de retirada de les organitzacions de productors de fruites i hortalisses (OPFH) catalanes fetes amb anterioritat al 18 de setembre.

10.000 tones inicials

En el marc de les mesures que s’han pres per fer front a la crisi de preus de les fruites i hortalisses amb motiu del veto rus a les importacions d’aquest productes es va autoritzar inicialment la transformació 10.000 tones de fruites d’os en suc per a la seva distribució gratuïta. Aquesta actuació té la doble avantatge de què, d’una banda, permet la retirada de grans quantitats de producte en poc temps i, d’altra, permet la distribució mantinguda en el temps per al seu consum per les persones necessitades, el que no seria possible en altres circumstàncies ja que aquests productes són altament peribles. Posteriorment, el Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA) va assignar a les diferents indústries participants una quota addicional de 3.500 tones d’aquests productes que poden acollir-se a la transformació amb pagament en espècie per a la seva distribució gratuïta.

Una vegada es facin les retirades autoritzades, les OPFH catalanes hauran retirat en el marc de les mesures excepcionals per a fer front al veto rus a la importació d’aquests productes 8.775 tones de préssec, nectarina, paraguaià i platerina, i les indústries n’hauran transformat 9.650 tones, a la qual cosa s’han d’afegir les 906 tones transformades pel Banc d’Aliments de Barcelona amb finançament de Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: