Demostracions de drones a la Fira de Sant Miquel

Els visitants de la 60a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i la 29a edició d’Eurofruit han pogut gaudir d’una demostració de vols amb drones, que ha dut a terme l’empresa HEMAV. Per primera vegada, s’exposa als dos salons l’aplicació de la tecnologia drone o teledetecció aèria agrícola, que ofereix a l’agricultor la possibilitat de fer mapes aeris, en què apareixi informació de diferents aspectes agronòmics dels camps de cultiu.IMG_2673

La teledetecció per agricultura de precisió o Agromav permet determinar l’estat vegetatiu o vigorositat d’una planta o un arbre fruiter i detectar problemes a qualsevol tipus de cultiu, planificar una collita selectiva, generar un mapa de concentració de nitrats, planificar de manera òptima la fertilització, facilitar la gestió correcta del reg i detectar les malalties, a més de la prevenció de plagues.

Abans de cada servei de teledetecció aèria, un equip d’HEMAV fa un estudi dels terrenys on es desenvoluparà la intervenció. Es programen els vols amb drones configurant els paràmetres d’alçada, resolució i tipologia de càmera/sensor. També s’inclou un Pla de Seguretat. El segon pas és l’operació. El sistema de pilotatge és totalment automàtic per tal d’aconseguir un vol més segur i la cobertura del 100% de l’àrea que es vol estudiar. Durant el vol del drone, el sensor/càmera du a terme les mesures o les captures quan arriba a la posició programada.

Finalment, té lloc el post-processat. Per mitjà d’un software desenvolupat per HEMAV, les imatges són processades per obtenir un mapa espectral per poder conèixer l’estat del cultiu estudiat. Amb aquests mapes, és possible obtenir una solució d’estalvi en el consum i el rendiment d’un terreny agrícola.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: