Un total de 98 explotacions de deu comunitats autònomes d’arreu de l’Estat opten als Premis Porc d’Or d’enguany

El jurat de la vint-i-unena edició dels prestigiosos premis Porc d’Or a l’excel·lència en la producció porcina ha donat a conèixer aquesta setmana les 98 granges de deu comunitats autònomes que opten enguany, amb 123 nominacions en el seu conjunt, a les tradicionals estatuetes d’or, plata i bronze. A més, hi ha el Porc d’Or de Diamant, que és el premi especial del jurat; el de la Màxima productivitat numèrica i el de Sanitat, benestar i medi ambient, que atorga el Ministeri d’Agricultura.

La gran gala de lliurament dels Premis Porc d’Or tornarà a celebrar-se aquest any a Lleida, el divendres 21 de novembre.

Catalunya, al capdavant de les nominacions

Com és habitual, Catalunya encapçala un any més el rànquing de nominacions, amb un total de 35 granges aspirants -una més que en l’edició passada- i 46 nominacions -set menys que l’any passat-. Cal destacar que de les granges catalanes nominades hi ha vint de Barcelona amb un total de trenta nominacions; nou de Lleida amb deu nominacions, i quatre de Girona i dos de Tarragona amb una nominació cadascuna d’elles.

La segueix Aragó, que aquest any escurça distàncies, amb un total de 31 nominacions -quatre més que en 2013- que es reparteixen 24 granges; Castella i Lleó amb tretze granges i 16 nominacions i Navarra amb 11 granges i catorze nominacions, el doble que en la passada edició.

En aquesta edició el nombre de granges analitzades ha estat de 622, amb una mitjana de 1.051 truges per granja i un total, per tant, de 653.722 reproductores, el que representa aproximadament el 30% del cens nacional.

Cal recordar que les granges aspirants es classifiquen per la seva grandària, establint el jurat dels Porc d’Or cinc categories diferents en funció del nombre de truges en l’explotació (1a fins a 200 truges; 2a de 201-500, 3a de 501 a 1.000; 4a de 1.001 a 2.000 i 5a més de 2.001 truges ).

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: