Una obra sobre àrees verdes guanya enguany el Premi del Llibre Agrari de la Fira Agrària de Sant Miquel

Proyecto y Diseño de Áreas Verdes (GANADOR)Proyecto y diseño de Áreas Verdes, obra escrita per l’enginyer agrònom Manuel Muncharaz i publicat per Mundi Prensa, ha estat el treball guanyador de la 43a edició del Premi del Llibre Agrari, guardó convocat per Fira de Lleida en el marc de la Fira de Sant Miquel i del saló Eurofruit i que té una dotació de 6.000 euros. El Jurat qualificador ha valorat especialment que el llibre guanyador “és una obra molt innovadora, pràctica i completa, ja que abasta tot el procés de la implantació d’una zona verda, des del seu disseny al manteniment posterior”. També ha remarcat que aquesta és la primera edició del premi en la que guanya un llibre centrat específicament en els espais verds.

El Jurat ha atorgat també tres mencions especials als llibres Pastoreo y desbroce de matorrales en Cameros Viejos, de Teodoro Lasanta, María Paz Errea, Mohammed Rida i Luis Miguel Medrano, editat per l’Instituto de Estudios Riojanos; Chequeos y árboles de decisiones en reproductores y lechones, de Pascual Belenguer, Manuel Toledo i Albert Finestra, publicat per Temis Medical, i Virosis relevantes en el cultivo del tomate, de diversos autors, editat per Phytoma España.

El llibre guanyador

Els membres del Jurat han destacat que Proyecto y diseño de Áreas Verdes, “a diferència de la bibliografia habitual sobre aquest àmbit, aporta una visió agronòmica més que no pas arquitectònica o estètica” i que a més “dóna una visió integral de totes les fases del projecte de creació d’un espai verd, des del disseny a l’execució i fins i tot de l’explotació i manteniment posteriors”. A més,  “L’espai verd és tractat en aquest llibre com un ésser viu, harmonitzant la planta amb l’entorn i integrant tots els aspectes que hi tenen relació”. El Jurat incideix a més en que lluny del model clàssic de jardí versallesc- es planteja un espai verd integrat al territori i sostenible, amb ús de plantes autòctones, el que repercuteix en una major eficiència en el consum d’aigua i en una disminució dels problemes fitosanitaris.Jurat Premi Llibre Agrari 3

Un total de 29 obres han concorregut al premi, plantejat com a reconeixement a les obres publicades recentment, en format imprès o digital, que suposin una aportació remarcable al món agrari espanyol, i alhora vol promoure l’elaboració de treballs de caràcter científic, tècnic o divulgatiu que incrementin la bibliografia sobre el sector agrari. El lliurament del guardó tindrà lloc el 28 de setembre durant la cloenda de la Fira de Sant Miquel.

El Jurat del guardó està format per diversos professionals i tècnics de les disciplines de les obres presentades i representants de cadascuna de les institucions patrocinadores (Col·legi d’Enginyers de Monts de Catalunya, Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, Col·legi de Veterinaris de Lleida i Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Pèrits Agrícoles de Catalunya).

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: