Mor Jordi Peix i Massip, fundador del Banc dels Aliments de Barcelona i soci d’Agroprés

Jordi Peix i Massip, fundador i vicepresident del Banc dels Aliments de Barcelona i soci d’Agroprés, ha mort el dissabte 5 de juliol, a l’edat de 70 anys a Barcelona a conseqüència de la greu malaltia que patia des de feia uns anys.

Activista agrari català, com ell es definia, va estudiar enginyeria tècnica agrícola a l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona. L’any 1978 va participar en la confecció del Departament d’Agricultura Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya a on va ser nomenat Director General de Producció i Indústries Agroalimentàries, càrrec que va ocupar fins al 1991. Del 1991 fins a l’any 1993 fou director de Regs de Catalunya SA (REGSA), aquell mateix any va ser nomenat Director General de Medi Natural, a on va romandre fins a l’any 1999.

L’any 1987 va fundar el Banc dels Aliments de Barcelona, primer de tot l’Estat, junt amb Josep Miró i Ardèvol. La lluita contra el malbaratament d’aliments i el compromís d’ajudar a garantir un dret tan fonamental com el dret a una alimentació suficient i saludable per a totes les persones, han estat sempre els dos objectius principals del Banc dels Aliments de Barcelona i els motors de la seva trajectòria vital. Descansi en pau.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: