Mor als 68 anys el fundador de l’IRTA, Josep Tarragó

Tarrago2Josep Tarragó i Colominas, qui va ser el fundador i director general de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) de la Generalitat des de l’any 1985 fins al 2008, ha mort a Barcelona a l’edat de 68 anys després d’una llarga malaltia.

Llicenciat i doctor en veterinària per la Universitat Complutense de Madrid, Master of Science per la Universitat de Newcastle (Anglaterra) i diplomat en alta direcció d’empreses per l’IESE (Barcelona), en els inicis de la seva carrera professional va desenvolupar diferents activitats en el sector privat i en el món universitari.

Des de la restauració de la Generalitat de Catalunya, Josep Tarragó va exercir diferents càrrecs en l’Administració d’aquesta institució (director general i secretari general del departament d’Agricultura), i com hem esmentat al principi va ser director general de l’IRTA durant 23 anys.

L’any 2009 la Generalitat li va atorgar la Creu de Sant Jordi en reconeixement a la seva tasca modernitzadora del sector primari català i per haver aconseguit fer de l’IRTA un referent internacional.

Des d’Agroprés mostrem el nostre condol a la família per aquesta pèrdua. Amb Josep Tarragó al capdavant de l’IRTA vam tenir molt bona relació i es va iniciar una col·laboració mútua.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: